FEDE a aprobat masteratele pentru universități

FEDE a aprobat masteratele pentru universități
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, vicepreședinte FEDE, a participat, zilele trecute, la reuninea Consiliului Executiv al Federației Europene a Școlilor Superioare (FEDE), organizaţie cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei, care a avut loc la Paris.

În cadrul întrunirii, s-au evaluat acțiunile realizate în anul 2015, de la preluarea noului mandat de către actuala conducere, precum și aderarea de noi instituții de învățământ din Franța și din străinătate la FEDE.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, vicepreședinte FEDE, ne-a declarat că „au fost aprobate Masteratele antreprenoriale pentru universități, precum și introducerea unor noi discipline. Un aspect important al ședinției Consiliului Executiv a fost și analizarea schimbării denumirii FEDE în Federația Europeană a Educației, având în vedere participarea acestui organism cu drept de vot în Consiliul European al Educației.
Vizită de lucru la Academia de Științe Medicale din Franța
În perioada, 21-23 octombrie a.c., o delegație a Academiei de Științe Medicale din România, condusă de prof. univ. dr. Irinel Popescu, din care face parte și prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, va efectua o vizită de lucru la Academia de Științe Medicale din Franța. „Programul vizitei cuprinde un schimb de opinii privind aportul actual al Academiilor medicale europene la asigurarea stării de sănătate și al profilaxiei populației din Uniunea Europeană. Cu această ocazie, se va semna și un acord de colaborare între cele două academii și vor fi vizitate spitale, centre de cercetări și biblioteci de medicină”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, membru titular al Academiei de Științe Medicale.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator și președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a fost reales, în luna aprilia a acestui an, în funcţia de vicepreşedinte al FEDE, pentru al patrulea mandat.

Daniel Albu

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !