Feies si Ciul, primari incompatibili

De Diana Dutu
4Comentarii
Gheorghe Feieş şi Ioan Florin Ciul
Gheorghe Feieş şi Ioan Florin Ciul
ANI a constatat existența stării de incompatibilitate, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități.

ARAD. Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a doi primari din judeţul Arad. E vorba de Gheorghe Feieş de la Sebiş şi Ioan Florin Ciul de la Bocsig. Potrivit ANI, incompatibilitatea celor doi are legătură cu exercitarea simultană de funcții și calități. Mai exact…

Gheorghe Feieş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008-22 aprilie 2013, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Ioan Florin Ciul se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de primar, deține și calitatea de reprezentant/ membru al Ciul Ioan Florin „MCP” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Conform ANI, cei doi primari au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului” – se arată într-un comunicat de presă al ANI.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor