„Festivalul Luminii – 2018”: 15.000 de lumânări, zeci de jocuri și ateliere pentru arădenii de toate vârstele

De Valentin Goran
2Comentarii
„Festivalul Luminii – 2018”: 15.000 de lumânări, zeci de jocuri și ateliere pentru arădenii de toate vârstele
Organizația Națională „Cercetașii României”, Centrul Local „Phoenix” Arad, îi invită pe toți arădenii, îndeosebi pe copii, la „Festivalul Luminii – 2018”, ce va avea loc sâmbătă, 9 iunie, în Parcul „Eminescu” între orele 12:00 – 23:00.


Arad. Într-o lume în care tot mai mulți oameni se gândesc doar la ei, cercetașii arădeni oferă comunității din care fac parte o mică frântură din lumea lor. O lume plină de bunătate, fapte bune, creativitate, zâmbete, inocență și dorința de a ajuta tot timpul aproapele. Cei peste 100 de tineri cercetași, elevi la toate liceele reprezentative din orașul de pe Mureș, au pregătit o sumedenie de ateliere și surprize celor care vor dori să participe la acest eveniment. Dorința lor este călăuzită de unul dintre motto-urile cercetașilor: „Să încercăm să lăsăm această lume puțin mai bună decât am găsit-o”.

15.000 de lumânări în Parcul „Eminescu”

Nu vorbim de un proiect realizat cu fonduri, ci de un proiect susţinut exclusiv de tinerii cercetaşi, fie că vorbim de ateliere, invitați, colaboratori ori locul de promenadă ce va fi scos în evidență de la ora 21:30 până la 22:30. În această oră ilminatul public din Parcul „Eminescu” va fi oprit pentru a permite celor aproximativ 15.000 de gulguțe („cutiuțe” de hârtie în care este așezată câte o lumânare) să lumineze aleile parcului. Este un moment în care cei prezenți sunt chemați la promenadă, pentru a se bucura de un lucru simplu dar frumos în același timp alături de cei dragi, precum spune și moto-ul evenimentului: „Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte!”.harta

Jocuri și ateliere pentru toate gusturile

Începând cu ora 12:00 și până la ora 20:00, sunt așteptați în special copiii și elevii însoțiți de părinții lor, dar și arădeni de toate vârstele, la atelierele și jocurile ce vor fi realizate în parc. Vorbim de: „Zona Istorică” unde vor fi realizate atelierul de olărit, tir cu arcul, reprezentații dacice, face painting (pictat pe față); „Zona de Prim Ajutor”; „Zona de Geografie” cu concursuri de cultură generală și activități cercetășești; „Zona de Științe” cu experimente chimice și activități cu copiii, în limba engleză; „Loc de joacă” pentru copii, cu concursuri și o expoziție foto; „Zona de relaxare” unde vor concerta pentru invitați: InRise și Artur, Noni Groove și DJ Cips și Tripa.postereveniment_fl2018_a3_sponsori_parteneri_arad

Cei care susțin cercetașii

Evenimentul este organizat de „Cercetașii României” – Centrul local „Phoenix” Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Jurnal arădean/Aradon. Cele 15.000 de lumânări au fost oferite pe gratis de un om cu suflet, Lavinia, care conduce și o mică afacere – „24 Rund Un Die Uhr”.

Desigur, în sprijinul tinerilor au mai sărit și: Colegiul Național „Vasile Goldiș” – unde cercetașii au sediul, Ministerul Educației și Cercetării prin Inspectoratul Școlar Județean Arad, Parcul Natural „Lunca Mureșului” – unul dintre cei mai importanți parteneri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Asociația „Pas Mare”, Direcția Silvică Arad, DinamicX, Centrul Local „Dimitrie Țhichindeal”.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor