Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad, ediţia a X-a, 4 în 1

De Simion Todoca
Reactualizat la:
3Comentarii
Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad FOTO: S.T.
Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad FOTO: S.T.
Toată ziua de sâmbătă a fost dedicată, în Arad, minorităţilor naţionale, punctul culminant fiind parada porturilor populare

Festivalul Minorităților Naţionale de la Arad, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, s-a desfăşurat în 19 septembrie, la Arad şi a cuprins un simpozion, un spectacol, parada porturilor populare şi o expoziţie de produse tradiţionale.

După ce în sala Ferdinand a Palatului Administrativ a avut loc simpozionul cu tema „Personalităţi ale minorităţilor care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural al Aradului”, la ora 14,00, în Parcul Eminescu, s-a deschis târgul de produse tradiţionale, iar la ora 16,00, pe traseul Primărie-teatru, minorităţile naţionale au defilat cu superbele costume populare.

Surpriză!

Marea surpriză a manifestărilor a fost participarea fanfarei minerilor din Pecs- Ungaria, care a venit pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. După ce sâmbătă a participat la parada porturilor populare şi a susţinut , în Parcul Eminescu, un concert, membrii Fanfarei minerilor din Pecs şi-au manifestat dorinţa să cânte, gratuit, pentru arădeni, în centrul oraşului. Astfel, duminică, de la ora 12.00, în faţa Palatului Administrativ, Fanfara minerilor oraşului Pecs va cânta, aproximativ o oră.

Înfiinţată în 1957, Fanfara minerilor din oraşul Pecs abordează o serie de genuri muzicale cum ar fi clasic și pop, muzică de film, musical, dar şi café concert.
Din 1957, fanfara a reuşit să aibă o activitate neîntreruptă, membrii ei lucrând, în mare majoritate, la Mecsek Ore Mining Company.
Au participat la evenimente și festivaluri atât în Ungaria cât şi în străinătate , în ţări precum Italia, Germania, Finlanda, Austria, unde au câştigat numeroase premii şi distincţii.
Fanfara a avut, de asemenea, un program bogat în anul 2010, când oraşul Pecs a fost Capitală Culturală Europeană.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor