Fii fermier activ! Depune cererea la APIA!

De Diana Dutu
Fii fermier activ! Depune cererea la APIA!
Centrul județean Arad și cele locale organizează sesiuni de informare și instruire cu privire la cererile unice de plată în anul 2016.

Anul trecut, peste 23.000 de fermieri arădeni au depus cereri de plată la Centrul judetean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Interesul oamenilor e mare, așa că APIA Arad a decis că ar fi binevenită o campanie de informare privind primirea cererilor unice de plată în anul 2016. Sub sloganul „Fii fermier activ, depune cererea unică şi poţi obţine sprijin financiar. APIA te aşteaptă!”, campania se desfășoară în perioada 23 februarie-10 iunie 2016.
„Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile destinate schemelor/măsurilor de plată în anul 2016, precum şi la modalitatea de accesare a acestora” – precizeză Alexandru Borcea, purtător de cuvânt al APIA Arad.

Sesiuni de informare și instruire

Pe durata Campaniei, Centrul judeţean şi centrele locale ale APIA Arad vor organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor unice de plată în anul 2016, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor/schemelor de plată. În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă, de identificare a parcelelor agricole utilizate, respectiv de digitizare corectă a acestora, utilizând aplicația IPA Online. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecocondiţionalitate pe toate suprafeţele agricole utilizate.
„Buna informare a fermierilor reprezintă una din cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corectă a întregului proces de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România” – conchide purtătorul de cuvânt al APIA Arad.

Primirea cererilor

Campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 1 martie – 16 mai 2016 fără penalități, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !