Final cu… „Beznă de mină”

Final cu… „Beznă de mină”
Duminică seara, la închiderea celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad.

În ultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad, duminică 22 noiembrie, puteţi vedea spectacolul „Beznă de mină”de Székely Csaba, o producție a Teatrului Național din Pécs și a Teatrului „Csiky Gergely” din Kaposvar, în regia lui Bérczes László.
Ne aflăm într-un mic sătuc din Ardeal, fără nume. Un sat populat de etnici maghiari . După închiderea minei din apropierea localității nu mai sunt locuri de muncă, dar există alcool, pasivitate și corupție est-europeană. Acțiunea se petrece în casa lui Ince, primarul alcoolic al satului montan, care trăiește împreună cu sora lui, Iringo. Fata lui Ince, Izabela, e studentă la oraș (soția lui Ince a murit într-un accident de mașină). Suntem în pragul alegerilor locale, Ince cheamă un polițist de la oraș să dezvăluie faptele de corupție săvârșite de Izsak, adversarul lui în lupta pentru scaunul de primar, și totodată să le acopere pe cele proprii…
Regizorul Bérczes László punea că „Adevărata provocare este următoarea: oare reușim să arătăm puterea înălțătoare a tragicului cu un umor frenetic și prin eroii noștri de care ne este milă și pe care-i iubim în același timp. Oare reușim să scoatem la suprafață omul: necăjit, decăzut, dar în același timp demn de iubire. Oare reușim să ne apropiem de bunătate sau măcar să stârnim dorința de a face un bine atunci, când în jurul nostru și adânc în noi își culege roadele răul.”

În distribuție: Szula László, Nyári Szilvia, Köles Ferenc, Urbán Tibor, Grisnik Petra
Scenografie și costume: Cziegler Balázs
Light design : Memlaur Imre
Muzica: Dresch Mihály
Sufleur: Tulik Tímea
Regizor tehnic: Krajcsovics Csaba
Asistent regie : Kiss Mónikateatru Pecs 2teatru Pecs 3teatru Pecs 5teatru Pecs 6teatru Pecs

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !