Final cu zâmbetul pe buze la GAL MVC

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
1Comentariu
Au prezentat rezultatele GAL MVC Foto: A.B.
Au prezentat rezultatele GAL MVC Foto: A.B.
Conferinţă de închidere proiect C4312011050200504 „Funcţionarea grupului de acţiune locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului” la GAL MVC.

Au pus punct final unei aventuri grele dar frumoase, ce a durat patru ani. S-a întâmplat luni şi marţi, la Nădab, iar totul a decurs cu zâmbetul pe buze pentru că a fost vorba de un final reuşit sau, mai exact, de unul dintre cele mai reuşite bilanţuri de final printre grupurile de acţiune locală de la nivelul ţării. Vorbim aici despre „Conferinţa de închidere proiect C4312011050200504 „Funcţionarea grupului de acţiune locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului” la Asociaţia Grup de Acţiune Locală Micro-regiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru (GAL MVC). Iar liderii GAL-ului arădean (unul din cele patru de la nivelul judeţului) au avut ce prezenta în perioada dintre anii în care acest grup s-a pus pe picioare (2012) şi momentul închiderii proiectului (2015): zeci de finanţări acordate, aproape 100% din sumele alocate accesate de beneficiari, o organizare ca la carte şi un exemplu de dat pentru mai toate celelalte grupuri de acţiune locală de prin ţară.
Participanţii la eveniment, colegi de la GAL-urile din judeţele vecine, beneficiari, agricultori, primari, autorităţi locale, au putut afla despre activitatea GAL-ului prin intermediul unui filmuleţ de prezentare realizat în condiţii excepţionale, dar şi de la preşedintele GAL MVC, Ioan Jura.
Despre cât de bine s-a „mişcat” grupul în cei patru ani de la înfiinţare, au vorbit atât Adrian Nogea, director OJFIR Arad, cât şi vicepreşedinţii FNGAL, prezenţi la eveniment.
S-au făcut şi schimburi de bune practici între GAL-uri, s-au tras şi concluzii iar finalul a fost o privire aruncată spre viitor: toţi cei prezenţi au început deja pregătirea pentru viitoarea programare 2014-2020 şi pentru ca acest vis al unor grupuri de acţiune locală puternice să meargă mai departe.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor