Finantare privata pentru Cetate

De Adriana Barbu
Finantare privata pentru Cetate
  Arad. Nu e linişte în privinţa transferului Cetăţii către municipalitatea arădeană. Vor începe noi negocieri privind modalitatea şi sumele acestui schimb de unităţi militare (cea din Gai versus Cetate), cel puţin dacă ar fi să ne luăm după ultimele declaraţii ale oficialilor din taberele combatante (pe de o parte Ministrul Apărării Naţionale, pe de alta Primăria Arad).

Dar până lucrurile se vor linişti, în caz că se vor linişti vreodată, câţiva paşi tot se vor făcuţi de Municipalitate. Cel puţin aşa susţine edilul local, Gheorghe Falcă, care a precizat, la momentul la care a vorbit de intenţia Aradului de a intra în competiţia privind Capitala culturală europeană, faptul că se gândeşte totuşi să înceapă elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru cetate. Fapt imposibil de realizat pe banii Aradului, în condiţiile în care cetatea nu este în patrimoniul municipalităţii, ci în cel al ministerului.

Pe banii altora

Totuşi, Falcă susţine că este posibil ca o firmă privată să înceapă elaborarea studiului, pentru ca la momentul la care Cetatea Aradului va fi cu adevărat transferată oraşului, Primăria să nu mai piardă timp cu elaborarea actelor necesare pentru a depune dosarul în speranţa accesării unor fonduri europene nerambursabile. Primarul este convins că Aradul ar putea pierde şi trenul finanţărilor europene pentru anii 2014-2020 caz în care Cetatea va rămâne în aer, din cauza neînţelegerilor prelungite privind transferul acestei baze militare.

Gheorghe Falcă nu a precizat, însă, de ce o firmă privată s-ar înhăma la realizarea unui astfel de studiu, pe banii societăţii, sau ce beneficii a promis executivul acestei unităţi în contul studiului.

„Eu încerc să găsesc finanţare privată pentru acest studiu de fezabilitate, ca să fim pregătiţi când pornim lupta pentru obţinerea de fonduri europene pentru cetate”, a indicat Falcă.

Cetatea culturală, la vot

Cetatea Aradului ar urma să fie piesa de rezistenţă a oraşului în lupta pentru câştigarea titulaturii de Cetate Culturală Europeană, fapt anunţat de primar şi în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal. Atunci, toţi consilierii au achiesat la propunerea primarului, căci e imposibil de refuzat o astfel de provocare. Liberalul Florin Galiş i-a propus totuşi primarului să voteze propunerea în CLM, chiar dacă este una de principiu. Fapt care a fost acceptat, desigur, şi el de către executiv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !