aradon.ro Web analytics

Finantare privata pentru Cetate

  Arad. Nu e linişte în privinţa transferului Cetăţii către municipalitatea arădeană. Vor începe noi negocieri privind modalitatea şi sumele acestui schimb de unităţi militare (cea din Gai versus Cetate), cel puţin dacă ar fi să ne luăm după ultimele declaraţii ale oficialilor din taberele combatante (pe de o parte Ministrul Apărării Naţionale, pe de alta Primăria Arad).
Scris de Adriana Barbu -   Arad. Nu e linişte în privinţa transferului Cetăţii către municipalitatea arădeană. Vor începe noi negocieri privind modalitatea şi sumele acestui schimb de unităţi militare (cea din Gai versus Cetate), cel puţin dacă ar fi să ne luăm după ultimele declaraţii ale oficialilor din taberele combatante (pe de o parte Ministrul Apărării Naţionale, pe de alta Primăria Arad).

Dar până lucrurile se vor linişti, în caz că se vor linişti vreodată, câţiva paşi tot se vor făcuţi de Municipalitate. Cel puţin aşa susţine edilul local, Gheorghe Falcă, care a precizat, la momentul la care a vorbit de intenţia Aradului de a intra în competiţia privind Capitala culturală europeană, faptul că se gândeşte totuşi să înceapă elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru cetate. Fapt imposibil de realizat pe banii Aradului, în condiţiile în care cetatea nu este în patrimoniul municipalităţii, ci în cel al ministerului.

Pe banii altora

Totuşi, Falcă susţine că este posibil ca o firmă privată să înceapă elaborarea studiului, pentru ca la momentul la care Cetatea Aradului va fi cu adevărat transferată oraşului, Primăria să nu mai piardă timp cu elaborarea actelor necesare pentru a depune dosarul în speranţa accesării unor fonduri europene nerambursabile. Primarul este convins că Aradul ar putea pierde şi trenul finanţărilor europene pentru anii 2014-2020 caz în care Cetatea va rămâne în aer, din cauza neînţelegerilor prelungite privind transferul acestei baze militare.

Gheorghe Falcă nu a precizat, însă, de ce o firmă privată s-ar înhăma la realizarea unui astfel de studiu, pe banii societăţii, sau ce beneficii a promis executivul acestei unităţi în contul studiului.

„Eu încerc să găsesc finanţare privată pentru acest studiu de fezabilitate, ca să fim pregătiţi când pornim lupta pentru obţinerea de fonduri europene pentru cetate”, a indicat Falcă.

Cetatea culturală, la vot

Cetatea Aradului ar urma să fie piesa de rezistenţă a oraşului în lupta pentru câştigarea titulaturii de Cetate Culturală Europeană, fapt anunţat de primar şi în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal. Atunci, toţi consilierii au achiesat la propunerea primarului, căci e imposibil de refuzat o astfel de provocare. Liberalul Florin Galiş i-a propus totuşi primarului să voteze propunerea în CLM, chiar dacă este una de principiu. Fapt care a fost acceptat, desigur, şi el de către executiv.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 2

  Local

  Aglomerație la frontieră: sute de minute de așteptare pentru automarfare
  Șoferii de „TIR” au nevoie de răbdare, în continuare, în drumul lor spre țările vecine. Poliția de Frontieră Română anunță valori de trafic crescute la automarfare, la granița dintre România și Ungaria, dar și între România și Bulgaria.

  Local

  Un deținut din Arad, suspectat că ar fi folosit metoda „accidentul” din spatele gratiilor
  Înșelăciune prin metoda „Accidentul”: o femeie în vârstă de 85 de ani, din Sibiu, a fost sunată de un deținut din Penitenciarul Arad, cerându-i-se suma de 4 mii de lei pentru o operație a fiului său. O fată de 16 ani a ridicat banii de la victimă, însă a fost prinsă de polițiști. 1

  ARADON Sport local

  Remarcaţi pe tatami din Serbia

  UT Arad

  UTA a căzut pe locul 9!
  2

  ARADON Sport local

  Pas cu dreptul în Liga Elitelor U19

  ARADON Sport local

  Încă o pierdere pentru boxul arădean!
  Adolf Ivanovici a pierdut cel mai important meci, cel cu virusul COVID-19! 3

  Local

  Curtici, orașul cu cea mai mare incidență din țară. Municipiul Arad, pe locul 3
  Orașul arădean Curtici continuă să înregistreze cea mai mare incidență din țară, în rândul orașelor.

  Local

  93 de cazuri, din care două reinfectări, la Arad
  93 de cazuri de Covid-19 au fost raportate în județul Arad, de luni până marți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Arad. 23

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.