Fizidean, evacuat din casa în care locuiește

19Comentarii
Fizidean, evacuat din casa în care locuiește
La cererea foştilor socrii, Judecătoria Arad a decis evacuarea lui Fizidean Ioan Vivi. Fosta soție a lui Fizidean Ioan Vivi, precum și fosta soacră au cerut instanței ordin de protecție împotriva acestuia.

Belelele se țin lanț de Fizidean Ioan Vivi zis „Fizi”. După ce asupra imobilului în care locuiește au fost trase arme de foc, iar apoi i-ar fi fost furate câteva mii de euro din aceeași casă, Fizidean se confruntă cu o altă problemă. Judecătoria Arad a dispus evacuarea lui din casă. Hotărârea instanței vine după ce foștii săi socrii au solicitat acest lucru. „Admite acţiunea reclamanţilor H.F.A. şi H.N. formulată împotriva pârâtului Fizidean Ioan – Vivi şi, în consecinţă, dispune evacuarea pârâtului din imobilul înscris în CF nr. … Arad, compus din casă şi teren intravilan în suprafaţă de 720 mp situat în mun. Arad, str. … nr. 35, jud. Arad. Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor cheltuieli de judecată de 100 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Executorie. Cu apel, ce se depune la Judecătoria Arad, în termen de 5 zile de la pronunţare”, se arată în soluția pronunțată de Judecătoria Arad în ședința publică din 12 aprilie 2017. Iar problemele continuă pentru Fizidean.

Fosta soție a lui Fizidean Ioan Vivi, precum și fosta soacră au cerut instanței ordin de protecție împotriva acestuia. Ordinul de protecție emis pe numele lui Fizi este valabil pentru o perioadă de 6 luni, potrivit hotărârii Tribunalului Arad din 13 aprilie 2017. Cererea fostei soții și a mamei acesteia s-a judecat, prima dată, la Judecătoria Arad. Ce prevede acest ordin de protecție, potrivit instanței?

În soluția Judecătoriei Arad, din 28 martie 2017, se arată că: „instituie ordinul de protecţie în beneficiul reclamantei H.F.L., şi în sarcina pârâtului Fizidean Ioan – Vivi, pe o perioadă de 4 (patru) luni de zile având următorul conţinut: a). Să nu se apropie la mai puţin de 100 de metri de locuinţa actuală a reclamantei şi de locul de muncă; b). Să nu se apropie la mai puţin de 100 metri de reclamantă, în spaţii publice deschise, şi de a nu pătrunde în spaţiile publice închise în care se află reclamanta, iar, dacă, fără ştiinţă, se întâlneşte cu reclamanta în astfel de spaţii, să evite apropierea, să nu i se adreseze şi să părăsească acel spaţiu, cu excepţia împrejurărilor legate de prezenţa părţilor în faţa autorităţilor competente să le soluţioneze cererile formulate; c). Să nu contacteze reclamanta, verbal, în scris, prin telefon, fax, internet, personal sau prin alte persoane, cu excepţia împrejurărilor legate de prezenţa părţilor în faţa autorităţilor competente să le soluţioneze cererile formulate”.

Încălcarea ordinului

Încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie instituit constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an de zile. Fosta soție precum și fosta soacră a lui Fizi au depus apel, solicitând modificarea duratei de valabilitate a ordinului de protecție de la 4 la 6 luni. Tribunalul Arad a admis apelul, hotărârea fiind definitivă. Instanța a ordonat „comunicarea dispozitivului hotărârii, în maxim 5 ore de la data pronunţării, Poliţiei Municipiului Arad, în vederea punerii în executare, conform art. 31 din Legea nr. 217/2003, republicată”.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor