Flavius Maduta: “Oamenii vor decenta, respect si bun simt”

De I.E.
12Comentarii
Flavius Măduţa, vicepreşedinte USL Arad FOTO: FAN
Flavius Măduţa, vicepreşedinte USL Arad FOTO: FAN
În dialog cu Flavius Măduţa despre proiectele pe care USL le pregăteşte pentru cetăţenii Aradului, despre sondaje electorale şi un nou tip de abordare a politicii.

JURNAL ARĂDEAN. Domnule Flavius Măduţa, aţi intervenit, alături de colegi din USL, pentru semnarea avizului necesar cererii de prelungire a perioadei de implementare a contractului de reabilitare a pasajului Grădişte. Primarul Falcă a contestat intervenţia dvs., spunând că el este cel care a intervenit la Bucureşti…

FLAVIUS MĂDUŢA. Nu am dorit să politizez acest subiect. Este normal ca noi, cei din USL, să rezolvăm, în măsura posibilităţilor, problemele cetăţenilor din Arad. Am intervenit la Bucureşti pentru că documentaţia a fost transmisă greşit de mai multe ori, forma corectă a ajuns cu mare întârziere. Dar a fost o intervenţie punctuală, argumentată, nu a făcut nimeni nicio favoare personală cuiva. Gheorghe Falcă are impresia că trăieşte încă sub guvernarea Boc-PDL, unde investiţiile se decideau prin relaţii de tip politicianist. Guvernarea USL ţine cont de nevoile cetăţenilor, nu îi pedepseşte pe oameni în funcţie de culoarea politică a administraţiei locale. Lucrurile s-au schimbat în bine pentru cetăţeni de când PDL a ieşit de la guvernare.

La rectificarea bugetară, s-a văzut că fondurile nu au fost alocate pe criterii politicianiste. Revenind la întrebare, ADR Vest a acceptat dosarul primăriei Arad pentru Grădişte în 28 septembrie, iar acordul Ministerului a fost obţinut în 25 octombrie. Oricum, într-un fel mă bucur că avem această dezbatere prin intermediul presei. Este implicit o recunoaştere a faptului că Guvernul USL acordă sprijin arădenilor, sprijină proiectele locale, nu le blochează aşa cum demagogic susţin cei de la PDL-ARD! Probabil ar fi bine ca aceşti politicieni să le scrie din nou scrisori arădenilor şi să le spună de această dată adevărul: Guvernul Ponta susţine proiectele Aradului! Însă aceste probleme trebuie abordate serios, responsabil, pentru că Guvernarea USL va trebui să lucreze cu administraţia locală care va rămâne în opoziţie.

Credeţi că se poate institui o formă de colaborare?

FLAVIUS MĂDUŢA. Este obligatoriu, va trebui să lucrăm în interesul cetăţenilor. Noi chiar ne bucurăm că administraţia locală a preluat deja unele proiecte ale USL. Un pas important este reintroducerea subvenţiilor pentru Gigacalorie, care reduce preţul la căldură şi apă caldă pentru toţi arădenii. După ce consilierii USL au depus proiectul asociaţiilor de locatari constituite în ULAL, primarul a reintrodus subvenţiile. Spuneam că este un prim pas pentru că proiectul nostru prevede o subvenţie mai importantă şi aşteptăm să fie supus dezbaterii în CLM. Sper că majoritatea din consiliul local nu va tergiversa supunerea la vot a proiectului nostru de hotărâre, pentru că este în interesul arădenilor. Mă bucur de asemenea că, în urma criticilor noastre, PDL şi Gheorghe Falcă au anunţat că au renunţat la ideea de a reloca Parcul Copiilor. Sunt două exemple care arată că putem obţine decizii în favoarea arădenilor.

Au apărut în ultimul timp câteva atacuri la adresa dumneavoastră, inclusiv pe unele posturi de televiziune…

FLAVIUS MĂDUŢA. Din păcate unii politicieni înţeleg că lupta politică înseamnă să răspândeşti minciuni despre contracandidaţi. Am fost surprins să văd că unii ziarişti au preluat necritic, fără să verifice anumite informaţii. De exemplu, s-a spus despre mine că sunt implicat la o firmă care a făcut nu ştiu ce afaceri, total fals! Astfel de informaţii puteau fi uşor verificate la Registrul Comerţului! Am fost administrator doar la firme la care familia mea are acţiuni. Nu vreau să comentez pe de altă parte acuzaţiile cu privire la prieteni din perioada adolescenţei, nu au nicio relevanţă pentru activitatea mea politică. Pe de altă parte, o televiziune naţională foarte serioasă a realizat o analiză din care a rezultat că voi câştiga alegerile în colegiul în care candidez. Eu pun în relaţie cele două informaţii: probabil am ajuns ţinta unor atacuri bazate pe argumente false tocmai pentru că adversarii au aceleaşi evaluări. Pentru mine, cel mai important în acest moment este dialogul cu arădenii. Încerc să mă întâlnesc cu cât mai mulţi, să discut cu ei privindu-i în ochi şi discutând cu maximă sinceritate. Dialogul cu oamenii este esenţial. În viaţa personală şi profesională am pus preţ pe sinceritate şi voi proceda la fel şi în politică. M-am întâlnit zilele acestea, în cadrul unei acţiuni, cu sute de oameni. Întâlnirea cu ei mi-a dat speranţa că mergem în direcţia corectă. Deşi stă să înceapă o campanie electorală, deşi în campaniile electorale se spun foarte multe minciuni, eu sunt decis să mă ţin de cuvânt! Le spun oamenilor ce cred că pot să fac pentru ei şi am văzut că nu au aşteptări exagerate din partea oamenilor politici. Vor decenţă, respect, bun simţ. Demagogia şi minciuna ne-au dus unde suntem acum, este nevoie de o altă abordare în politică, responsabilă şi pragmatică. USL este singura formaţiune care răspunde acestor exigenţe.

„În viaţa personală şi profesională am pus preţ pe sinceritate şi voi proceda la fel şi în politică”12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor