Florin Tripa : „Nepăsarea ENEL poate genera o problemă de siguranţă naţională”

De Simion Todoca
Florin Tripa : „Nepăsarea ENEL poate genera o problemă de siguranţă naţională”
Deputatul social-democrat Florin Tripa acuză, într-o declaraţie politică, susţinută în Camera Deputaţilor, practicile „păguboase” ale ENEL, care au dus la situaţii limită în judeţul Arad, după furtuna de duminica trecută, în condiţiile în foarte mulţi cetăţeni nu au curent electric nici în momentul de faţă.

În declaraţia sa, deputatul a solicitat Ministerului Energiei, ANRE şi altor foruri abilitate să intervină și să verifice situația de la ENEL. „Nu este tolerabil ca la zece zile de la urgia care a lovit județele din Banat să mai existe localități care încă nu beneficiază de energie electrică. Este un lucru de neînchipuit în anul 2017, într-o ţară membră a Uniunii Europene. Cunosc aceste realităţi în mod exact pentru că m-am deplasat în toate localităţile din judeţul Arad, afectate grav de furtună.

Este strigător la cer că o societate la care Statul Român este acționar tratează cu dispreț cetățenii României, comunică date false instituțiilor statului despre situația rețelelor de energie. În ultimele zile, am primit mai multe informații despre lucrurile care se petrec la ENEL, o societate care, repet, este deținută în parte de Statul Român, informații care m-au făcut să înțeleg de ce această companie a fost incapabilă să gestioneze situația generată de furtuna din 17 septembrie. Iar aici mă refer la cauze, la plecarea specialiştilor din firmă, care nu au mai fost înlocuiţi, la lipsa cvasi totală a investiţiilor în reţea şi falimentarea societăţii de mentenanţă şi nu în ultimul rând la lipsa de respect faţă de clienţi, de beneficiarii serviciilor în sine. În goana după profit, cetăţenii au ajuns pe ultimul loc, deşi societatea din România aduce câştiguri financiare importante societății mamă din Italia. Dacă nu se intervine de urgență pentru a se schimba ceva în modul de funcționare al ENEL, vom avea o problemă de siguranță națională, fiindcă vorbim totuși de sistemul energetic național”, afirmă deputatul PSD Florin Tripa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !