FMI versus scumpirea gazelor

De Simion Todoca
7Comentarii
Flavius Măduţa și Traian Igaș
Flavius Măduţa și Traian Igaș
Premierul Victor Ponta nu a semnat scrisoarea cu FMI, refuzând liberalizarea preţului la gaze şi restructurări masive în sectorul minier.

ARAD. Semnarea scrisorii privind acordul cu FMI a fost amânată, negociatorii Guvernului, în frunte cu Victor Ponta, necăzând de acord cu reprezentanţii FMI în privinţa liberalizării de urgenţă a preţului la gaze, care ar fi dus la creşteri succesive a preţului plătit de către populaţie. Deasemenea, Ponta nu a acceptat restructurări majore în sectorul energetic minier. Opoziţia este de părere că premierul a făcut o mişcare greşită, în timp ce PSD-iştii susţin că FMI nu ţine cont de împovărarea excesivă a populaţiei şi de desfiinţarea locurilor de muncă.

Traian Igaş, senator, PNL

„Premierul Victor Ponta dă dovadă încă odată de inconştienţă. România nu are încă stabilitatea financiară care să îi permită să renunţe la un acord cu FMI, un fel de garanţie pentru creditorii externi. Şi, deasemenea, pentru investitorii străini. Costurile renunţării la un acord cu FMI vor fi mult mai mari decât pretinsele beneficii invocate de către Ponta, iar populaţia va fi cea care le va plăti.Guvernul PSD nu poate să înţeleagă că România trebuie să se alinieze la preţurile europene şi se preface că nu ştie că preţul mare plătit la gaze se datorează măsurilor catastrofale ale Guvernului Năstase. România are multe resurse neexploatate, iar dacă un guvern responsabil le-ar gestiona cum trebuie, s-ar putea ca populaţia să plătească preţuri mai mici, chiar în condiţiile liberalizării. Cât despre restructurarea sectorului energetic al României, toată lumea recunoaşte că este obligatoriu, cu excepţia lui Victor Ponta, care, din raţiuni populiste, preferă să împingă acest sector strategic spre distrugere”

Flavius Măduţa, deputat, PSD

„Guvernul Ponta demonstrează că se ţine de cuvânt şi realizează, pas cu pas, tot ceea ce a promis. FMI-ul trebuie să înţeleagă că România are dreptul să nu accepte măsuri care duc la aruncarea populaţiei sub limita suportabilităţii sărăciei. România va liberaliza total preţurile la gaze, dar numai după ce va fi uzat de dreptul său la fixarea unui termen rezonabil, ca şi în cazul altor ţări din Uniunea Europeană. Premierul Ponta a făcut foarte bine că nu a acceptat să desfiinţeze zeci de mii de locuri de muncă. Sunt convins că, în faţa argumentelor, FMI va semna scrisoarea, în condiţii care să nu fie împovărătoare pentru România”.

„PNL s-ar bucura să crească preţul la gaze şi să se desfiinţeze mineritul, ca să pună vina pe Guvernul Ponta”7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor