Formatori pentru persoanele cu nevoi speciale, la INTEGRA

De Corina Hutan
Formatori pentru persoanele cu nevoi speciale, la INTEGRA
ARAD. Este vorba despre un parteneriat pentru dezvoltarea competențelor profesionale în recuperarea persoanelor cu cerințe speciale care se va derula pe parcursul unui an între Asociația INTEGRA și Asociatia REHA Westpfalz din Germania. 

Scopul proiectului, care are o valoare de 28.970 de euro este cresterea calitativă a actului de recuperare psiho-motorie a persoanelor cu nevoi speciale, care beneficiază de serviciile oferite de asociatia INTEGRA si facilitarea integrării acestor persoane în societate.

Obiective

Prin acest proiect se dorește diversificarea si dezvoltarea formării profesionale continue a membrilor grupului tintă, a cunoștintelor, deprinderilor si a competentelor profesionale, într-un context non-formal, prin derularea unor activităti specifice de terapie si integrare a persoanelor cu nevoi speciale. Pentru asta se va crea o echipă de formatori care să asigure transferul de bune practici prin elaborarea unor materiale si demonstratii specifice terapiei persoanelor cu nevoi speciale, prin care să fie completat si îmbunătătit actul terapeutic practicat în cadrul sistemului românesc. De asemenea, va exista un parteneriat și un memorandum de colaborare între cele două asociatii prin care să fie facilitat un schimb permanent de experientă, în vederea îmbunătătirii continue a activitătilor de terapie pentru persoanele cu nevoi speciale, în vederea integrării lor în societate.

Pregătire

Proiectul se va derula din octombrie 2012 până în septembrie 2013, stagiul de pregătire urmând să fie pe parcursul lunilor iunie – iulie 2013, în două fluxuri (câte cinci participanti în fiecare flux), în cadrul asociatiei REHA Westpfalz, Landstuhl, din landul Rheinland Pfalz, Germania. La acest stagiul de formare profesională participă 10 angajati si/sau colaboratori ai Asociatiei INTEGRA, având statutul profesional de psihologi cu drept de liberă practică (5), psihopedagogi/psihoterapeuti (3), kinetoterapeut (1) si medic specialist în terapia Voita (1).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !