Forţa de muncă din Gurahonţ – absorbită de Delphi

Întrucât localitatea a fost ocolită până acum de investitori care să realizeze obiective de calibru, forţa de muncă disponibilă la nivelul localităţii a fost absorbită de firma americană din Ineu.

Comuna Gurahonţ se poate lăuda cu faptul că, din punct de vedere al şomajului, problemele au fost de mult depăşite. O dată cu venirea la Ineu a firmei americane Delphi, mai multe comune din zona oraşului, dar chiar şi de la o distanţă de 50 de kilometri, au reuşit să-şi rezolve problema locurilor de muncă.

„Cu şomajul nu avem probleme la Gurahonţ. Pe cei care nu aveau loc de muncă i-a înghiţit firma Delphi. Vin cu maşinile după ei până la Gurahonţ, au şofer angajat. Nouă ne-ar conveni, totuşi, să lucreze aici în comună, dar dacă nu avem condiţii, e bine că oamenii au unde să muncească“, susţine primarul comunei Gurahonţ, Gheorghe Florea.

Autorităţile locale din Gurahonţ îşi doresc să atragă un investitor de calibru, pentru a „repatria“ forţa de muncă în comună, dat fiind şi faptul că, la ora actuală, în Gurahonţ nu sunt prea multe firme de calibru. „Eu sper să se realizeze ceva aici, la Gurahonţ, pe prelucrarea lemnului. Aici e patria lemnului. Eu sunt încrezător că se va face, există oameni care au intenţii serioase de a face lucruri bune, am avut discuţii, să vedem ce va ieşi“, spune Florea.

Cosmin Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !