Un nou dosar penal pe numele judecătoarei Floriţă Boloş

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
7Comentarii
Un nou dosar penal pe numele judecătoarei Floriţă Boloş
Fosta judecătoare de la Ineu, care are deja o condamnare, este acuzată din nou de abuz în serviciu şi infracţiuni de fals.

Floriţă Boloş va avea o bătrâneţe grea, dar meritată, dacă este să ne uităm la faptele pe care le-a comis. Fosta judecătoare de la Judecătoria Ineu, care ispăşeşte în prezent o condamnare de patru ani de închisoare pentru luare de mită, a fost trimisă din nou în judecată. Şi tot de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care a trimis-o în judecată şi pentru luare de mită. Aşadar, potrivit rechizitoriului care o vizează pe fosta judecătoare din Ineu, aceasta este acuzată de opt fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, opt fapte de fals intelectual, două fapte de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de Boloş, în judecată a mai fost trimis şi Petre Georgiu, acesta fiind acuzat de 12 infracţiuni de uz de fals.

O reţetă cunoscută deja

Cum acţiona Floriţă Boloş? La fel cum a făcut şi în cazurile „rezolvate” deja şi pentru care a fost condamnată: dădea sentinţe pe bandă rulantă şi falsifica documentele de şedinţă. Mai mult, potrivit rechizitoriului, Boloş se comporta şi ca judecător, şi ca martor, şi ca avocat, fără nici cea mai mică reţinere. „În perioada 2010-2012, inculpata Boloș Floriță, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat un număr de opt hotărâri judecătorești, prin care în mod abuziv s-a transferat în patrimoniul reclamanților din cauzele civile respective dreptul de proprietate asupra a 329 parcele de teren (respectiv 468,6829 ha), care au făcut obiectul judecății.

De asemenea, soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real trebuiau să aibă calitatea de părți și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii prin care anumite persoane din cercul său de cunoștințe/sau indicați de aceștia, au dobândit dreptul de proprietate de care în alte împrejurări nu ar fi beneficiat.

Aceste aspecte ar fi trebuit să conducă (pe cale de excepție) la anularea acțiunilor (pentru netimbrare) și la declinarea cauzelor la instanța competentă teritorial, respectiv Judecătoria Chișineu – Criș.

Unul dintre beneficiarii acestor drepturi de proprietate este și inculpatul Georgiu Petre (12 parcele), care în luna aprilie/mai 2012, a și depus sentințele respective pentru întreprinderea formalităților de intabulare”, spun procurorii.

Fapte, la concret

Anchetatorii DNA arată exact modul în care Floriţă Boloş „judeca” cauzele. „Inculpata Boloș Floriță a reținut în cuprinsul sentințelor în mod nereal faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă și că pârâții au avut în patrimoniul acestora la data încheierii antecontractelor de vânzare-cumpărare dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în acestea și în cererile de chemare în judecată. Mai mult, înaintea pronunțării hotărârilor judecătorești, se înregistrau cereri în numele părților privind renunțarea la calea de atac (acestea fiind întocmite de persoane din anturajul magistratului judecător). După pronunțarea hotărârilor judecătorești, pentru ca acestea să rămână definitive și irevocabile, se constata în mod nereal că părțile au renunțat la căile de atac. Astfel, se înlătura orice posibilitate ca o instanță superioară să cenzureze hotărârile în condițiile în care nu erau citate ca părți și persoanele care erau titularii reali ai dreptului de proprietate asupra parcelor de teren, care făceau obiectul judecății menționați în titlurile de proprietate. Prin această conduită s-a cauzat un prejudiciu total de 41.089,03 lei, primăriilor pe raza cărora se aflau terenurile respective, prin faptul că nu s-au încasat la bugetele locale sumele corespunzătoare taxelor aferente, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru persoanele beneficiare ale drepturilor de proprietate constituite din dobândirea injustă a acestora”, se arată într-un comunicat al DNA.

O nouă condamnare?

Floriţă Boloş vrea să fie liberată condiţionat, iar răspunsul la cererea ei îl va primi în data de 19 iulie, dată stabilită de judecătorii Tribunalului Arad. Dar, chiar dacă va fi pusă în libertate, Boloş ar putea să se bucure un timp destul de scurt. Pentru că se preconizează o nouă condamnare cu executare. Mai ales că fosta judecătoare din Ineu este recidivistă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor