Foștii deținuți politic, întâlnire la Casa Sindicatelor

De Valentin Goran
Foștii deținuți politic, întâlnire la Casa Sindicatelor
Asociația Foștilor Deținuți Politici Anticomuniști Arad organizează o întâlnire cu membrii asociației și cei interesați joi.

Arad. Întâlnirea, care va avea loc joi, 5 decembrie, de la ora 10.00, are ca scop stabilirea metodologiei de soluționare a formalităților, ca urmare a apariției Legii 185/17.10.2019, privind modificarea Legii 227/2015, a Codului Fiscal cu privire la acordarea unor drepturi și persoanelor persecutate de regimurile instaurate în România, cu începere de la data de 6 septembrie 1940, până la data de 6 martie 1945, precum și a persoanelor de etnie străină. Legea intrată în vigoare în data de 21 octombrie 2019 se modifică după cum urmează: se scutesc de plata impozitului pentru terenurile și mijloacele de transport, dacă acestea aparțin persoanelor prevăzute la articolul 1 – 5, din decretul de Lege 118/1990, se transferă copiilor.

Persoanele prevăzute la Articolul 1 – 5 din decretul Lege 118/1990 sunt următoarele: cele care au executat o pedeapsă privativă la libertate pentru infracțiuni politice; au fost private de libertate în locuri de detenție de către organele de represiune; au fost internați în spitale de psihiatrie; au avut stabilite domicilii obligatorii; au fost strămutate într-o localitate de domiciliu; au fost deportate în străinătate.

Cei care nu pot participa la ședință sunt invitați la sediul AFDPA Arad, situat pe Bulevardul Revoluției, Nr. 73, în zilele de luni, miercuri și vineri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !