Frontiera Nădlac de pe autostradă, sufocată de camioane

De Vasile Obsitos
5Comentarii
Frontiera Nădlac de pe autostradă, sufocată de camioane
© FOTO: V.Obsitos
Coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad se întinde pe circa 16 kilometri.

Circulaţia prin cele mai mari puncte de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară cu dificultate, marţi, din cauza faptului că în cazul TIR-urilor se aşteaptă chiar 4 ore pentru a ieşi din ţară. Totul, ca urmare a faptului că, luni, circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone a fost interzisă prin Ungaria. Ziua de 23 octombrie a fost sărbătoare naţională, maghiarii marcând începerea revoluţiei din 1956. Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu a fost afectată. Coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad se întinde pe circa 16 kilometri, TIR-urile fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad. Poliţia patrulează pe autostradă pentru a se evita blocarea circulaţiei.

Aplicaţia Poliţiei de Frontieră Române arată că timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane este de circa 4 ore (240 minute) la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, însă şoferii se plâng că aşteaptă chiar şi mai mult pentru a ieşi din ţară şi din această cauză pierd timpii de odihnă şi deplasare şi întârzie cu mărfurile.

Peste tot la fel

Şi la Borş, în Bihor, şi Petea, în Satu Mare, pentru camioane se aşteaptă tot câte 4 ore.

Peste tot s-au luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, fiind aduşi mai mulţi poliţişti care lucrează la capacitate maximă în funcţie de infrastructura punctelor. La Nădlac pe autostradă se lucrează pe 4 benzi de ieşire din ţară, la Borş pe 3, iar la Petea pe o bandă. La Vărşand, tot în judeţul Arad, se aşteaptă circa 45 de minute. În primele 11 ore de la reluarea circulației, pe la Nădlac autostradă au ieșit 2.050 de camioane, în medie 190 pe oră, iar pe la Borș au ieșit 800, în medie 80 de camioane pe oră. Şi la intrarea camioanelor în ţară sunt cozi şi timpi de aşteptare… la Nădlac pe autostradă 60 de minute, iar la Borş 80 de minute.

10 minute la mașini

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu a fost afectată pe la Nădlac pe autostradă, unde se trece în 10 de minute, la Borş în 20 de minute, iar cel mai mult se aşteaptă la la Petea, circa 30 de minute, pentru a se ieşi din ţară.

Toate punctele

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor