Fugari din reteaua CET

De Monica Ardelean
23Comentarii
Fugari din reteaua CET
În ultima lună, numărul debranșărilor ilegale a crescut cu încă o sută, ajungând la 345. Cele legale au rămas sub 10.

ARAD. În septembrie, CET Hidrocarburi anunța 233 de deconectări ilegale și doar 5 legale. La o lună distanță numărul debranșărilor ilegale a crescut cu încă o sută și a ajuns la 345. Numărul celor legale a rămas blocat la 5 și asta pentru că termenul pentru acestea a expirat la finele lunii august. Statistica CET pentru cele ilegale este făcută pe baza autodenunțurilor, arădenii vin și declară că au comis o ilegalitate sau sunt pârâți de vecini. În fața faptului împlinit autoritățile nu mai pot decât să aplice amenda cuprinsă între 500 și 1000 lei dar plătită în 48 de ore ajunge la jumătate.

Costurile unei debranșări legale ajung, însă, până la 2.000 lei și, ca atare, majoritatea alege soluția ilegală. Dar ceea ce trebuie reținut e faptul că debranșații ilegal apar în evidențele CET și în cazul în care Asociația de proprietari decide să îi pună la plată, nu au niciun argument care să stea în fața legii și trebuie să plătească. La o eventuală acțiune în instanță, există riscul să piardă și să fie obligați să plătească căldura pe care nu au primit-o decât pe hârtie. Cei mai mulți administratori însă îi scot pe cei debranșați de la plata căldurii, indiferent dacă sunt legal sau mai puțin legal debranșați. Reprezentanţii CET Arad susțin în plus că deconectările ilegale se răsfrâng direct asupra modului de funcţionare a sistemului intern de încălzire şi a confortului termic al locatarilor care rămân branșați. Dar „oile” pierdute din sistem se pot întoarce oricând pe gratis. Orice rebranșare se face fără nici un cost și în orice moment al anului.

CITESTE SI:

CET da drumul la caldura23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor