Geanina Pistru, declarată incompatibilă de ANI

De Alin Gherasim
9Comentarii
Geanina Pistru
Geanina Pistru
Consilierul municipal Geanina Pistru a fost declarată incompatibilă de către Agenţia Naţională de Integritate. Pistru spune că va analiza acuzele în amănunt şi îşi va face publică poziţia.

Fost viceprimar al municipiului, în prezent consilier local, Geanina Pistru a fost declarată incompatibilă de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit comunicatului remis de ANI, „în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. AUTO TEHNIC S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deţine calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse, în valoare totală de 59.859,32 Lei (la care se adaugă TVA de 14.990 Euro) cu S.C. Compania de Transport Public S.A. Arad și S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. (societăți comerciale care funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Arad), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Practic, inspectorii ANI spun că Auto Tehnic SRL nu ar fi trebuit să încheie contracte cu CTP şi CET Hidrocarburi din cauză că Pistru era atât asociat unic al societăţii comerciale, cât şi consilier local în organismul în subordinea căruia se află cele două societăţi de stat. Articolul de lege care, se pare, o incriminează pe Geanina Pistru spune: „Consilierii locali […] care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective”.

Referitor la acuzele care i-au fost aduse de către ANI, Geanina Pistru ne-a declarat va studia în amănunt motivele pentru care a fost declarată incompatibilă de către agenţie şi va face ulterior publică poziţia sa vis-a-vis de acestea, cel mai probabil în cadrul unei conferinţe de presă în care va fi analizat fiecare dintre motive invocate.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor