Goana studenţilor după cazare

De M.B.
2Comentarii
Goana studenţilor după cazare
Universităţile arădene îşi aşteaptă studenţii cu sute de locuri de cazare în cămine, preţurile fiind mult mai mici în comparaţie cu locuinţele care pot fi închiriate.

Studenţii veniţi din alte locuri din ţară sau din străinătate şi care s-au înscris la una dintre cele două universităţi arădene îşi caută în aceste zile locuri de cazare. În căminele studenţeşti este forfotă, însă şi agenţii imobiliari spun că au mai mult de lucru în această perioadă, pentru că foarte mulţi studenţi preferă să închirieze apartamente.

Cele două universităţi din Arad au disponibile aproximativ 700 de locuri de cazare în cămine studenţeşti, însă acestea pot fi suplimentate, la nevoie, cu locuri în internate şcolare.

La „Vlaicu”, de la 170 lei

Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad deţine două cămine studenţeşti, cu un total de 426 de locuri. Conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, gradul de ocupare al căminelor în anii anteriori a fost de 90 la sută, astfel că nu au existat cereri ale studenţilor care să nu fi fost rezolvate.

Costul lunar de cazare într-o cameră cu patru paturi este de 170 de lei pe lună, preţ care include zece mese de prânz. În camerele cu două paturi, preţul este de 250 de lei pe lună, tot cu zece mese incluse.

La „Goldiş”, locuri suficiente

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” există aproximativ 280 de loocuri de cazare în camere cu 1 – 4 paturi din cămine proprii, ocupate în mare parte de către studenţii străini de la Medicină.

Preşedintele universităţii, Aurel Ardelean, ne-a declarat că în cazul în care există mai multe solicitări de cazare, cum s-a întâmplat în anii anteriori, acestea vor fi oferite în internate şcolare. „Am încheiat contracte cu şcolile care au internate şi închiriem locurile disponibile, în funcţie de numărul de cereri venite de la studenţii noştri. Preţul de cazare pentru un student va fi de cel mult 300 de lei pe lună, fără mese incluse”, a spus Ardelean.

Preţul chiriei

În cămine, tarifele s-au păstrat în ultimii ani şi sunt mai mici decât cele practicate pentru închirierea unor garsoniere sau apartamente de pe piaţa imobiliară. În Arad, studenţii pot închiria garsoniere la preţuri cuprinse între 100 şi 250 de euro pe lună, sau apartamente cu două camere la preţuri cuprinse între 250 şi 300 de euro. Există şi locuinţe mai scumpe, în general în blocuri noi, acestea fiind preferate de către studenţii străini, care plătesc chiar şi 500 de euro pe lună pentru un apartament.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor