Grau vandut prin trei judete

De Andreea Pintea
Grâu de la Constanţa, confiscat în Bihor şi vândut la Arad FOTO: FAN
Grâu de la Constanţa, confiscat în Bihor şi vândut la Arad FOTO: FAN
Fiscul vrea să vândă câteva zeci de tone de grâu la un preţ puţin sub cel al pieţei.

ARAD. 1 leu! Atât este preţul pe care Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad vrea să îl primească pentru fiecare kilogram de grâu sechestrat pe care va reuşi să îl vândă. Este vorba despre o nouă licitaţie publică organizată de Fisc pentru a reuşi valorificarea a 67,78 tone de grâu. De această dată, însă, societatea ce a căzut sub sechestru nu este una din judeţul Arad, ci una din Constanţa.

Date fiind datoriile pe care societatea constănţeană le-a acumulat la bugetul de stat, Administraţia Finanţelor de la malul Mării a decis să solicite ajutorul altor unităţi din ţară pentru a intercepta şi sechestra marfa debitoarei. Astfel s-a ajuns ca cele 67,78 tone de grâu să fie sechestrate de Garda Financiară din Bihor, însă depozitarea mărfii s-a făcut la o firmă de pe raza localităţii Pilu.

În aceste condiţii, Administraţia Finanţelor din Chişineu Criş a demarat procedurile de vânzare a mărfii, procedeul urmărind practic o încasare cât mai rapidă a banilor datoraţi bugetului de stat, cu costuri cât mai reduse.

A patra încercare

Totuşi, cumpărători de cereale nu prea sunt sau cel puţin deocamdată nimeni nu a dorită să liciteze grâul Fiscului. AFP Chişineu Criş organizează deja cea de a patra licitaţie publică. Ea se va desfăşura la mijlocul lunii decembrie, preţul de pornire fiind de doar 1 leu per kilogram de grâu, excusiv TVA. Preţul este unul destul de scăzut comparativ cu ofertele de pe paginile dedicate vânzării de cereale. Astfel, grâul din acest an se vinde cu preţuri între 1,3 lei/kilogram, însă poate ajunge foarte uşor şi la 2-3 lei, în funcţie de cantitatea şi calitatea produselor.

Procedură întâlnită

„Procedura executărilor silite a bunurilor aparţinând unor firme din alte judeţe decât Arad este una comună la nivel de DGFP. Colaborările înterjudeţene sunt des întâlnite, scopul lor fiind eradicarea evaziunii fiscale şi recuperarea prejudiciilor”, a menţionat Călin Arusti, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.

„Colaborare între judeţe este aplicată pentru a recupera în cel mai scurt timp prejudiciul” Călin Arusti

24 de tone de grau confiscate la Nadlac

Fabricarea painii sau din lanurile de grau pe masa noastra0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !