Hala in piata Miorita?

De Simona Butaru
Reactualizat la:
1Comentariu
Hala in piata Miorita?
SC TOP SA are în vedere construirea unei hale agroalimentare în Piaţa Mioriţa.

ARAD. O hală agroalimentară urmează să fie construită în Piaţa Mioriţa din cartierul Micălaca. Proiectul a fost realizat, o parte din fonduri sunt deja prevăzute, urmând ca în perioada următoare să se rezolve problemele legate de terenuri, dezafectarea de construcţii provizorii, rezilierea de contracte. Până la lansarea efectivă a lucrărilor de construcţie mai avem, totuşi, de aşteptat o perioadă cel puţin momentan nedefinită, pentru că lucrarea va fi scoasă la licitaţie pe sistemul public de licitaţii electronice SEAP.

600 metri pătraţi

Hala agroindustrială este prevăzută în programul de investiţii pe anul acesta a SC Târguri, Oboare şi Pieţe SA. Ea va fi construită pe latura paralelă cu strada Mioriţa, va avea 600 de metri pătraţi şi va arăta aproape la fel ca şi hala din piaţa Fortuna.

„În hală vom avea, preponderent, comerţul cu produse lactate, carne şi produse din carne, ouă şi probabil, pe timp de iarnă, legume şi fructe. Actuala piaţă de legume şi fructe va rămâne în continuare funcţională atât în timpul construcţiei, cât şi după finalizarea halei”, precizează Stelian Nistor, directorul societăţii.

Cum va arăta? Conform proiectului, va fi asemănătoare halei de la Fortuna. Va avea în plus, însă, mai multe luminatoare. Adică partea de iluminat natural va fi mai bună decât a „suratei” din cartierul Vlaicu. „Proiectul predeve o construcţie din panouri sandwich, izolate, luminatoare şi spaţii distincte create pe fiecare sector şi activitate în parte”, spune acesta.

2 milioane lei

Suma necesară estimată în proiect este de 2 milioane lei, ne informează directorul societăţii. În buget sunt prevăzute momentan doar puţin peste 600.000 lei. Necesarul este, aşadar, acoperit doar parţial, urmând ca lucrarea să fie comandată după identificarea altor surse de finanţare.

„Nu putem spune că lucrarea va demara acum, în primăvară sau la vară. Sperăm, totuşi, în funcţie de resursele atrase să reuşim pe finele anului. Dacă nu, va rămâne obiectiv pe anul viitor”, spune Stelian Nistor.

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, urmând ca preţul final să fie stabilit la atribuire.

„Trebuie menţionat că, în cazul demarării lucrărilor de investiţie construcţie Hala agroalimentară Piaţa Mioriţa, se impune rezilierea unor contracte de închiriere, reziliere care duce la pierderea încasării chiriei pe perioada realizării construcţiei”, se precizează în documentaţia care însoţeşte proiectul de buget al societăţii pentru anul în curs. Totuşi, în zona care urmează să fie (dez)afectată în urma construcţiei noii hale mai există un singur chiriaş, ne informează directorul general al societăţii la care Consiliul Local este acţionat majoritar. „Mai există pe partea respectivă a pieţei un singur agent economic, un bar. Celelalte contracte sunt deja reziliate”, spune Stelian Nistor, directorul SC TOP SA.

Lista de investiţii

Pe lista de investiţii conturată pentru anul în curs, la nivelul SC TOP SA, obiectivele planificate sunt: lucrări de instalaţie climatizare Piaţa Catedralei – 176.000 lei; Hala agroalimentară Piaţa Mioriţa – 604.000 lei, Copertine umbrire Piaţa Catedralei – 220.000 lei, Module acoperire mese Piaţa Obor – 130.000 lei.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor