Hoţii de biciclete, scoşi de sub arestul la domiciliu

De Ioana Costas
2Comentarii
Decizia punerii sub control judiciar a inculpaţilor a fost luată de Tribunalul Arad Foto: JA
Decizia punerii sub control judiciar a inculpaţilor a fost luată de Tribunalul Arad Foto: JA
Lotul Fazy – cum mai este cunoscut – cel care a furat sute de biciclete dintr-un depozit din Belgia, a fost scos de sub arestul la domiciliu.

Hotărârea a venit ca urmare a şedinţei de judecată de vineri, de la Tribunalul Arad. Procurorul a cerut menţinerea arestului la domiciliu pentru membrii grupării, în timp ce aceştia din urmă au cerut înlocuirea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar. Judecătorul a respins cererea reprezentantului Ministerului Public şi a admis-o pe cea a avocaţilor inculpaţilor. „Respinge cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public, de menţinere a măsurii arestării preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţi. Admite cererile formulate de inculpaţi şi înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii: Fazekaş Ştefan, Martinovici Valentin Emil, Barna Marius Lucian, Miron Constantin, Toth Mihai Adrian, Costea Flavius Traian, Şteţ Vasile, Baciu Bogdan Petru, cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în soluţia Tribunalului Arad.

Obligaţii

Acum, că sunt sub control judiciar, inculpaţii au câteva obligaţii. Pe durata controlului judiciar, inculpaţii au obligaţia de a nu depăşi limită teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, instanţa arădeană a atras atenţia inculpaţilor că măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Totodată, Tribunalul Arad le-a pus în vedere inculpaţilor că, pe durata controlului judiciar, trebuie „să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean de la domiciliul/reşedinţa fiecăruia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi”. Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă, părţile având drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare.

Amânare

La termenul de vineri, instanţa a decis să amâne soluţionarea cauzei pentru 2 februarie atunci când va pune „în discuţie cererile de probaţiune formulate de inculpaţi şi apărătorii lor şi cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpatul Şteţ Vasile”.

Gruparea este judecată după ce, în noaptea de 28 spre 29 martie 2015, a furat 371 de biciclete în valoare de peste 620.000 euro dintr-un depozit din Belgia. O parte dintre biciclete au fost vândute pe teritoriul Italiei, iar restul de 235 de bucăţi au fost aduse în ţară pentru a fi valorificate. Acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece procurorii DIICOT Arad au intrat „pe fir”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor