Ilustră personalitate academică

De Daniel Albu
Ilustră personalitate academică
Prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, rectorul Universității Româno-Americane din București, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Aula „Ștefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a găzduit, zilele trecute, un important eveniment științific prin acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa, d-lui prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, rectorul Universității Româno-Americane din București, ilustră personalitate academică și științifică din ţara noastră.
La manifestări au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, președinte al Comisiei de Analiză de acordare a DHC, iar din Comisia de analiză au făcut parte prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, conf. univ. dr. Aristide Sorin Bașchir, preşedintele Senatului Universitar, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG, prof. univ. dr. Andrei Anghelina, decanul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, a subliniat în CUVÂNTUL său că „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este deosebit de onorată să-și poată exprima admirația și prețuirea față prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, personalitate marcantă academică și științifică, care din anul 2008, de la vârsta de 35 de ani, conduce una dintre primele instituții universitare private de după 1990, Universitatea Româno-Americană din București, devenind cel mai tânăr rector din România. Cunoscând foarte bine instituția în fruntea căreia se află, fiind cadru didactic încă din anul 1997, la scurtă vreme după finalizarea studiilor universitare de licență, domnul profesor Ovidiu Folcuț și-a dovedit pe deplin calitățile manageriale reușind să finalizeze cu succes procesul de (re)acreditare a tuturor programelor de studii din cadrul Universității pe care o conduce și a reușit dezvoltarea colaborărilor cu mediul de afaceri și cu universitățile partenere din străinătate”.

În LAUDATIO, prof. univ. dr. Prof. Cristian Haiduc, prorector al UVVG, a subliniat extraordinara traiectorie academică și bogatul curriculum vitae al d-lui rector, prof. univ. dr. Ovidiu Folcuţ.

Prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, rectorul Universității Româno-Americane din București, ne-a declarat: „Acest titlu are o semnificație simbolică, iar dincolo de distincția în sine, este vorba despre o recunoaștere a străduințelor noastre, cei care slujim acest domeniu, de a face ceva mai mult și ceva mai bine pentru ceea ce înseamnă educație. Am convingerea că oricare dintre colegii mei, nu neapărat de pe poziția de rectori, într-o măsura mai mare sau mai mică, merită același titlu. Universitatea și baza didactico-materială de care ea dispune sunt minunate. Vă felicit și vă doresc ca și pe mai departe să reușiți să faceți lucruri la fel de minunate. Nu este prima dată când văd lucrurile care se desfășoară la această Universitate, dar astăzi am avut răgazul să văd puțin mai mult și nu pot să spun decât felicitări. Mă bucur pentru dumneavoastră și toate aceste ne întăresc convingerea că, dacă dorim se poate. Studenților le transmit să creadă în ei. După părerea mea, nu sunt nici pe departe mai puțin buni decât alte generații, sunt doar diferiți, iar diferit trebuie luat în sensul pozitiv al lucrurilor. Noi suntem cei care trebuie să ne adaptăm societății pe care ei și-o doresc. Îndemnul meu este să încerce să-și aleagă din timp și foarte bine domeniul în care doresc să activeze, să-și urmeze vocaţia dincolo de orice ar spune altcineva, pentru că numai în acest fel vor putea să aibă rezultate în carierele lor profesionale. Mai mult decât atât, trebuie să-și urmeze vocația pentru că numai în acest fel vor fi fericiți cu ceea ce fac. Altcumva, probabil mai devreme sau mai târziu vor acumula frustrări peste care le va fi greu să treacă”.
„Am acordat cea mai înaltă distincţie academică, Doctor Honoris Causa, dlui. prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, rectorul Universității Româno-Americane din București, un dascăl eminent în economia integrării europene, calitățile de dascăl fiind dublate de cele de manager excepţional, fiind cel mai tânăr rector al unei universități din România. A fost o ceremonia deosebit de frumoasă și de emoționantă, iar disertaţia susţinută de dl. profesor despre dilemele și competiția pentru învățământul superior de calitate, atât în țară cât și în străinătate, a fost una pe care toți colegii, cadrele didactice, membrii Senatului și studenții prezenți au apreciat-o în mod deosebit”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”.

dhc0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !