Imagini cu plantaţia de cannabis a celor doi polițiști de la Secția Micălaca

De Ioana Costas
9Comentarii
Poliția Română a difuzat imagini video cu plantaţia de cannabis a celor doi polițiști – Cosma Flavius Cosmin și Babota Boby Nicu – și a „complicelui” lor, Meruța Sergiu Flavius. Inspectoratului de Poliție Județean Arad a anunțat că a dispus declanșarea cercetării prealabile față de cei doi polițiști.

Polițiștii Secției nr. 2 Rurală Arad au fost cei care au descoperit cultura de cannabis în extravilanul comunei Iratoșu și au sesizat – la începutul lunii septembrie – instituțiile competente cu privire la implicarea colegilor lor. S-a decis, în seara de 30 septembrie, organizarea unui flagrant pe terenul pe care era cultivat cannabisul. Aici au fost depistați unul dintre polițiști, precum și celălalt bărbat care îi ajuta în „afacere” – în timp ce recoltau cannabis. Cei doi au fost aduși la audieri. S-a descins și la domiciliul celuilalt polițist, și acesta fiind adus la sediul DIICOT Arad în vederea audierii lui. Față de cei doi depistați în flagrant– Cosma Flavius Cosmin și Meruță Sergiu Flavius – s-a luat măsura arestării preventive, iar față de polițistul Babota Boby s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

Cei trei au fost prezentați, duminică, 1 octombrie, Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis: „Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Arad şi, în consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1) Cosma Flavius Cosmin – 2) Meruța Sergiu Flavius – ambii inculpaţi fiind reţinuţi preventiv în Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.10.2017 și până la data de 30.10.2017, inclusiv. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Arad, privind pe inculpatul Babota Boby Nicu, reţinut preventiv în Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de pPoliţie Arad, dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut. Ia faţă de acesta măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 01.10.2017 și până la data de 30.10.2017, inclusiv. (…) Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; obligă inculpatul să nu comunice cu ceilalţi coinculpaţi, respectiv Cosma Flavius-Cosmin şi Meruţa Sergiu Flavius. Atrage atenţia inculpatului Babota Boby Nicu asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin. Dispune ca pe durata arestului la domiciliu, inculpatul să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere”.

Cei trei pot contesta decizia Tribunalului Arad în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea de cannabis în scopul comercializării.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor