În joc este onoarea Aradului

De Daniel Scridon
3Comentarii
Sandu Ion
Sandu Ion
De la vorbe la fapte cu Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism: cum a ajuns Cupa Europei de aruncări lungi pe stadionul Gloria.

În urmă cu aproape trei ani, Sandu Ion câştiga bătălia pentru şefia Federaţiei Române de Atletism, învinsa fiind fosta campioană olimpică, Gabriela Szabo. La vremea respectivă, Sandu Ion spunea, printre altele: „Oamenii au votat un program palpabil, coerent şi cu aplicabilitate de mâine. Voi atrage bani la Federaţie, voi investi bani personali, pentru că vreau să-mi respect angajamentele. Aştept două medalii la Olimpiada de la Rio de Janeiro”.

În 2014 a încercat să introducă Aradul în circuitul naţional, dar stadionul Gloria nu asigura condiţiile desfăşurării CN de aruncări lungi. Chiar dacă a fost dezamăgit, nu a renunţat la ideea de a include Aradul pe harta atletismului (şi) la capitolul organizare. Şi până la urmă a reuşit. Despre proximul eveniment, Cupa Europei la aruncări lungi (Arad, 12-13 martie), am stat de vorbă cu preşedintele FR Atletism…

Dle Sandu Ion v-aţi ţinut de cuvânt şi Aradul intră în circuitul internaţional odată cu organizarea Cupei Europei de aruncări lungi. Aveţi emoţii ?

Sandu Ion: Nici vorbă. Am încredere în echipa de organizare, coordonată de Viorica Graur, fiecare ştie ce are de făcut, astfel încât, la final, reprezentanţii forului european de atletism şi ai delegaţiilor participante să se declare mulţumiţi. În joc este onoarea Aradului şi a ţării.

E totul pus la punct ? S-au recuperat întârzierile de la amenajarea terenului II din Subcetate?

S.I.: Vreau să cred că Primăria Arad îşi va respecta angajamentele luate la momentul în care FR Atletism a bătut palma cu primarul Gheorghe Falcă pentru organizarea Cupei Europei de aruncări lungi. Chiar dacă ploile căzute în ultimele zile ne-au cam încurcat socotelile. Este o şansă uriaşă pentru Arad de a primi un vot pozitiv din partea Europei. Trebuie să ne ridicăm la exigenţele oaspeţilor noştri.

Se prefigurează un număr impresionant de sportivi de pe Bătrânul Continent la această întrecere…

S.I.: Aradul câştigă enorm de pe urma acestei competiţii. Începând de la credibilitate, imagine şi terminând cu tot ce înseamnă prestări servicii pentru sportivi şi însoţitorii acestora. Televiziunea Română a înţeles importanţa evenimentului de la Arad şi va transmite în direct finalele probelor din concurs. S-au înscris aproape 400 atleţi din 38 ţări, fiind pentru prima oară, după Universiada din 1981, când în România se organizează o competiţie atletică de asemenea nivel.

La ce să ne aşteptăm, din punct de vedere al performanţelor atleţilor români ?

S.I.: Să spunem că publicul arădean are şansa de a vedea pe viu elita aruncătorilor de disc, suliţă, ciocan şi greutate din Europa. Sperăm ca vremea să ţină cu noi pentru a avea tribune pline în cele două zile de concurs. Federaţia şi-a propus câştigarea a 2-3 medalii, printre cei creditaţi cu şanse la un loc pe podium fiind şi arădeanul Andrei Gag, în proba de aruncare a greutăţii, sportiv calificat la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Un alt arădean înscris în concurs este suliţaşul Raul Rusu.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor