În luptă pentru salvarea firmelor de la faliment

De Valentin Goran
În luptă pentru salvarea firmelor de la faliment
Filiala Arad a Confederaţiei Patronatului Român trage un semnal de alarmă asupra pericolului aplicării abuzive a controalelor făcute firmelor. Scopul: salvarea firmelor de la faliment.

Patronatul Român a luat atitudine, pornind de la prevederile art. 74 şi art. 75 din Constituţia României în încercarea, spun reprezentanţii săi locali, de a salva firmele de la faliment. Cum s-a mobilizat? Prin propunerea de completare a legii 207/2015, cu următoarele: „Organele fiscale au obligaţia ca, de la derularea inspecţiei fiscale şi până la aplicarea sancţiunii, să consilieze contribuabilii în vederea remedierii aspectelor neconforme; Pentru realizarea consilierii, organul de control încheie un proces – verbal care face referire la aspectele neconforme şi se stabilesc termenele de remediere. Controlul se reia într-un interval de timp ce nu poate fi mai mic de 10 zile; Sancţiunile şi oricare alte dispoziţii obligatorii înscrise în actul de control sunt nule de drept dacă s-au dispus fără întocmirea procesului – verbal prealabil, cu acordarea termenului de remediere; Organele fiscale care, prin efectul legii, pot efectua un control inopinat, conform art. 134, sau când sunt sesizate sau se autosesizează/constată fapte flagrante, se exceptează de la procedura consilierii”. Iar propunerile ar trebui luate în seamă, pentru că aşa cum prevede Constituţia României, Patronatul Român întruneşte prevederile art. 74, având cele 5.000 de semnături necesare iniţierii unei propuneri legislative de acest gen.

Să înceapă cu consilierea

„Dorim ca organele de control să înceapă cu consilierea nu direct cu măsurile drastice. La nivelul judeţului Arad, Filiala Arad a CPR reprezintă interesele a 145 de firme cu peste 16.000 de angajaţi, iar acest lucru e important deoarece ne putem face auzite vocile. Nu putem avea un stat care să dea bunuri şi servicii publice de mare calitate fără să aibă o colectare foarte bună şi fără să aibă companii puternice. Faţă de restul Europei, avem cheltuieli bugetare per PIB foarte mici şi asta pentru că în mare parte veniturile bugetare per PIB sunt foarte mici aici. Rolul preventiv, de consiliere, al organelor fiscale şi de control este prezent în legislaţia statelor importante ale Uniunii Europene. Pentru a avea un stat puternic este important să ne aliniem la legislaţia europeană, o legislaţie simplă cu efecte benefice asupra dezvoltării economice”, a declarat Ioan Marin Crișan, preşedintele Filialei Arad a Confederaţiei Patronatului Român.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !