IN MEMORIAM: Colonel veteran de război Mihail Popescu

De Diana Dutu
2Comentarii
IN MEMORIAM: Colonel veteran de război Mihail Popescu
© Imagini de la Păuliș FOTO: D.O.
Ultimul președinte al Secțiunii „DETAȘAMENTUL PĂULIȘ” din Asociația Națională a Veteranilor de Război a încetat din viață.

A încetat din viață, la vârsta de 95 de ani, colonelul veteran Mihail Popescu, ultimul președinte al Secțiunii „DETAȘAMENTUL PĂULIȘ” din Asociația Națională a Veteranilor de Război.

Originar din Mărăcineni, jud. Argeș, Mihai Popescu a fost încorporat la vârsta de 19 ani și trimis la Școala de Subofițeri de Rezervă Infanterie Radna. În septembrie 1944 era elev sergent în compania căpitanului erou Ioan Fătu și apăra șoseaua Arad-Deva în zona pustei Păuliș, de atacurile horthyste. A avut zile și a scăpat cu viață din acele aprige încleștări, în care au făcut suprema jertfă din acea companie căpitanul Fătu, sublocotenentul Gheorghe Cismaru și 12 elevi.

Membru activ al organelor de conducere ale Secțiunii „Detașamentul Păuliș” din cadrul A.N.V.R. a organizat și participat la toate acțiunile comemorative dedicate camarazilor căzuți în luptă. În anul 2015 a fost ales președinte al acesteia, continuând linia antecesorilor săi Cornel Hodoșan și Ioan Gherase.

Ultima întâlnire

Ultima întâlnire a arădenilor cu regretatul răposat a avut loc în acest an în luna septembrie, cu ocazia comemorării eroilor Detașamentului Păuliș, când a evocat – pentru ultima oară – momentele de sânge și de glorie trăite pe meleagurile arădene de elevii de la Radna în toamna de foc a anului 1944. Mai sunt în viață doar patru veterani ai luptelor de la Păuliș: Bebe Osman de la Brașov, Cicerone Trâncu de la Craiova, Oltei Victor din București și Nicolae Seracin din Lugoj.

Înmormântarea colonelului veteran MIHAI POPESCU va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018 în comuna Mărăcineni, jud. Argeș. Filiala Arad a A.N.V.R. împreună cu Primăria comunei Păuliș trimit o delegație cu o coroană de flori, în amintirea ilustrului veteran.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace, alături de toți eroii neamului românesc.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor