In memoriam MIRCEA CONTRAŞ

In memoriam MIRCEA CONTRAŞ
Ne-a părăsit, mult înainte de vreme, cel care a fost Mircea Contraş, cunoscut ziarist arădean, activând la ziarul nostru pe toate palierele, începând cu postura de colaborator, apoi redactor, continuând cu funcţia de şef secţie şi terminând cu aceea de redactor şef. În perioada 1999-2008 a fost vicepreşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

S-a născut la 9 iunie 1958, în municipiul Arad, unde şi-a făcut studiile înainte de cele la Academia de Ştiinţe Social-Politice din Bucureşti, secţia ziaristică. A absolvit în 1988.

Debutul în presă l-a făcut cu mult înainte, în 1976, ca şi corespondent al ziarului „Flacăra Roşie” din Arad, la care, în 1988, este angajat ca redactor.

Continuă activitatea în calitatea de redactor şi după ce, în decembrie 1989, ziarul îşi schimbă numele în „Adevărul” de Arad, în 1993 devenind şef de secţie.

Câştigându-şi, prin talent, hărnicie şi moralitate, un adevărat prestigiu în redacţie, în 1996 este ales redactor şef, îndeplinind această funcţie până în 2003, când dobândeşte calitatea de vicepreşedinte al SC Adevărul Arad.

În 2005 îşi încetează activitatea la ziar, care devenise proprietatea Informmedia, continuând activitatea la „Informaţia Aradului”, ca director executiv, pînă la închiderea amintitului cotidian.

Ca ziarist, Mircea Contraş a preferat reportajul, dar, ca urmare a încadrării profesionale, a publicat peste 450 de comentarii şi editoriale, în special pe domeniile social şi economic, o perioadă fiind şef al ambelor secţii.

Mircea Contraş va rămâne pentru cei care l-au cunoscut, un om de onoare, perseverent şi harnic, un ziarist pasionat, cu respect pentru cititori şi profesia pe care şi-a ales-o.

Un ultim omagiu, Mircea Contraş, memorie eternă!

Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

Redacţia „Jurnal arădean”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !