Inca un credit pentru CET!

De Simona Butaru
Reactualizat la:
Inca un credit pentru CET!
CET Arad are nevoie de zeci de milioane lei, pentru refinanţarea unui credit deja luat şi pentru „nevoi curente”.

ARAD. Centrala Electrică de Termoficare Arad S.A. se împrumută din nou! Centrala a anunţat organizarea unei licitaţii publice, pentru contractarea unui împrumut bancar sub forma unei linii de credit în valoare de 20 milioane lei.
„Contractarea unui împrumut bancar pe termen scurt sub forma liniei de credit, în sumă de 20.000.000 RON, pe o perioadă de 12 luni, cu posibilităţi de prelungire, având ca destinaţie satisfacerea nevoilor curente de capital de lucru şi refinanţarea unei lunii de credit la altă societate de finanţare”, se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei anunţate pe pagina naţională de licitaţii.

 

Garanţii cu venituri

CET garantează rambursarea liniei de credit, plata dobânzilor şi a comisioanelor aferente, la termenele scadente cu plată cu veniturile proprii pe care le are de încasat în baza contractelor de furnizare energie electrică şi energie termică „sau mix de garanţii dintre cele acceptate de bancă sau instituţia financiară, după caz. Veniturile care se constituie în garanţie vor fi supuse condiţiilor de garanţie, care se vor aplica cu prioritate faţă de orice revendicări ale unor terţi către CET Arad, indiferent dacă aceste terţe părţi cunosc sau nu cunosc prezentele obligaţii asumate de CET Arad”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Licitaţia va avea loc în data de 10 septembrie. În situaţia în care centrala arădeană va avea mai multe oferte clasate pe primul loc, cu preţuri egale, autoritatea contractantă va solicita candidaţilor reofertarea în plic închis pentru departajarea ofertelor.

 

Bani de peste tot!

În plus, Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET este convocată chiar astăzi pentru o linie de credit deja existentă. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei este „suplimentarea liniei de credit, Contract linie de credit încheiat cu CEC Bank SA, cu suma de 10.000.000 lei”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !