Încă un pas până la zeci de milioane de euro

De Alin Gherasim
1Comentariu
Consiliul Judeţean, pregătit să depună proiecte FOTO: JA
Consiliul Judeţean, pregătit să depună proiecte FOTO: JA
Ministerul Dezvoltării a publicat ghidul POR 2014-2020, CJA mai are un pas până la depunerea proiectelor de zeci de milioane de euro.

„Versiunea finală a Ghidului general al Solicitantului pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR) a fost aprobată miercuri, 4 noiembrie 2015, prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice. Ghidul cuprinde informații generale, prezentate sintetic, despre POR 2014-2020, sistemul de management al programului, ajutorul de stat și instrumentele financiare aplicabile, despre apelurile de proiecte, inclusiv despre modalitatea de completare și depunere a cererilor de finanțare, despre criteriile comune de eligibilitate”, anunţă Ministerul Dezvoltării. În spatele acestui limbaj de lemn Consiliul Judeţean Arad (CJA) vede mult mai mult: a mai rămas de făcut doar un pas pentru depunerea unor proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de zeci de milioane de euro. „Ghidul general vorbeşte despre programul întreg. Dar programul are 11 axe, fiecare dintre acestea urmând să beneficieze de propriile ghiduri specifice”, a explicat Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA. Practic, a mai rămas de făcut doar un pas până când Consiliul Judeţean va putea depune cereri de finanţare de zeci de milioane de euro.

Pe ce ne axăm

„Suntem pregătiţi să depunem proiecte pe toate axele pe care suntem eligibili”, a anunţat Adrian Ţolea. Despre ce proiecte este vorba? CJA va încerca să prindă fonduri europene pe anveloparea clădirilor şi iluminarea acestora cu becuri led, pe conservarea şi amenajarea unor puncte de informare la cetăţile Şiria şi Şoimoş, pe modernizarea drumului Arad-Pâncota-Buteni şi a drumului Secusigiu-limită judeţ Timiş, pe extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe şi ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean Arad (alte extinderi faţă de ceea ce se realizează în prezent).

Suntem pregătiţi

Adrian Ţolea a ţinut să precizeze că, în orice moment va fi dat startul la depunerea proiectelor, suntem pregătiţi să „percutăm”. „Avem toate studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice ale tuturor proiectelor pe care vrem să le depunem, avem chiar şi studiile de trafic pentru proiectele care vizează infrastructura rutieră. În orice moment, noi suntem pregătiţi să depunem proiectele”, a spus Ţolea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor