Încep festivalurile la Arad

De Eugen Rogojan
Încep festivalurile la Arad
Odată cu venirea primăverii, încep să „răsară” și festivalurile în urbea de pe Mureș. Unele aflate la prima ediție, altele deja au „vechime”.

În luna aprilie, Aradul va găzdui trei festivaluri, acestea fiind urmate de altele trei în luna mai. Cinema Arta va fi pentru prima dată gazdă a Caravanei București Docuart Fest în 21 și 22 aprilie, urmând ca în perioada 27-30 aprilie sala cinematografului să găzduiască cea de-a treia ediție a Festivalului de Științe Umaniste. Tot în ultimul weekend al lunii aprilie, în zilele de 27, 28 și 29, la Arad se va desfășura a treia ediție a Festivalului Zile și Seri de Literatură Doinaș „SAD”.

Caravana Docuart

Poposește pentru prima oară la Arad, în 21 și 22 aprilie, la Cinema Arta. În cadrul Caravanei Docuart vor fi proiectate filme de scurt și mediu metraj, ce au fost selectate și premiate în cadrul București Docuart Fest 2016, ce a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2016 în capitală. Filmele au fost regizate de către Norbert Fodor, Alex Pintică, Mirona Radu, Ioana Grigore, Max T. Ciorbă, Cosmin Bumbuț și Elena Stanc, Maria Trifu, Botond Püsök, József László, Ionuț Teianu și Sorin Luca.

Despre rău

Aceasta este tema ediției de anul acesta a Festivalului de Științe Umaniste, aflat în cel de-al treilea an de viață. Evenimentele principale – conferințele, vor avea loc în Sala Mare a Cinematografului Arta, în perioada 27-30 aprilie. Invitații acestei ediții sunt Augustin Ioan, Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici, Marius Lazurca, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Doina Jela și Cristi Puiu.

Doinaș

Sub semnul lui Doinaș se va desfășura și cea de-a treia ediție a festivalului de literatură ce îi poartă numele. Ruxandra Cesereanu, Radu Vancu, Teodora Coman, Alexandru Potcoavă, Simona Antonescu, Șerban Axinte, Matei Hutopilă, Ana Alexandrescu, Bogdan Munteanu, Radu Pavel Gheo, Mircea Pricăjan, Ana Pușcașu, Tudor Crețu, Eli Bădică, Vlad Alui Gheorghe, Dragoș Varga, Robert Șerban, Marius Chivu, Liliana Corboca, Ștefania Mihalache, Svetlana Cârstean. Aceștia sunt câțiva dintre scriitorii care și-au confirmat deja prezența în Festivalul Zile și Seri de Literatură Doinaș „SAD” 2017, ce va avea loc în perioada 27-29 aprilie.

Vor urma

În luna mai, scena culturală a Aradului va fi animată de Festivalul de Teatru Circ Fantasticoo, Ediția a 3-a, ce se va desfășura între 28 mai și întâi iunie, dar și de Festivalul Minorităților, un eveniment plin de culoare ce se va desfășura în zilele de 12, respectiv 13 mai în Arad. De asemenea, tot în mai se va desfășura și ediția cu numărul 5 a Festivalului Internațional de Teatru Nou. Luna iunie va reuni la Arad alți scriitori cunoscuți, în cadrul ediției cu numărul patru a Festivalului Internațional de Literatură „Discuția Secretă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !