Incep lucrarile in Parcul Reconcilierii

De Simona Butaru
5Comentarii
Incep lucrarile in Parcul Reconcilierii
După mai mult de nouă luni de blocaje, licitaţia de amenajare a Parcului Reconcilierii a fost atribuită!

ARAD. Luptă aprigă între firme la licitaţia pentru lucrările din Parcul Reconcilierii, din care Primăria nu a avut decât de câştigat. Au fost şapte ofertanţi, din diferite judeţe ale ţării, fapt care a dus la reducerea substanţială a sumei la care s-a semnat contractul de lucrări. Licitaţia a fost lansată la mijlocul lunii ianuarie, dar a fost blocată în contestaţii…

13 firme, 7 oferte

La licitaţie s-au depus 7 oferte din partea a 13 firme (fie în nume propriu, fie în asociaţie). Firme din Oradea, Bucureşti, Arad, satul Murgeşti – judeţul Gorj, Timişoara sau Chişineu Criş, s-au oferit să execute lucrarea solicitată de primărie.

Rezultate

Contractul „Amenajarea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare Arad – execuţie lucrări” are ca obiect, potrivit documentelor de la licitaţie, „amenajări pentru protecţia mediului: semănat gazon inclusiv nivelarea, plantat arbuşti, gard viu; execuţie alei pietonale; execuţie sistem de iluminat; execuţie instalaţie de irigat; amplasare mobilier urban (cişmea de apă, bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice); demolare clădiri anexe”. Valoarea estimată iniţial de primărie a fost de 2.393.278,15 lei. Contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele arădene S.C. TCS&CT S.R.L. şi SC Grup Contera SRL. Acesta a fost semnat la începutul acestei luni la valoarea de 1.628.891,64 lei.

Proiect

Intenţia exprimată în proiect a fost de a face reparaţii, dar şi de a extinde zona parcului până la Turnul de Apă (monument istoric datând din 1890, înalt de 35 de metri). Se doreşte ca între parc şi turn să fie realizată o alee pietonală, completată de mobilier urban şi diverse decoraţiuni, de copaci şi gard viu. La toate acestea s-ar adăuga un mic părculeţ şi o fântână arteziană cu jeturi ţâşnind din pavaj.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor