aradon.ro Web analytics

Incep lucrarile in Parcul Reconcilierii

După mai mult de nouă luni de blocaje, licitaţia de amenajare a Parcului Reconcilierii a fost atribuită!
Scris de Simona Butaru - După mai mult de nouă luni de blocaje, licitaţia de amenajare a Parcului Reconcilierii a fost atribuită!

ARAD. Luptă aprigă între firme la licitaţia pentru lucrările din Parcul Reconcilierii, din care Primăria nu a avut decât de câştigat. Au fost şapte ofertanţi, din diferite judeţe ale ţării, fapt care a dus la reducerea substanţială a sumei la care s-a semnat contractul de lucrări. Licitaţia a fost lansată la mijlocul lunii ianuarie, dar a fost blocată în contestaţii…

13 firme, 7 oferte

La licitaţie s-au depus 7 oferte din partea a 13 firme (fie în nume propriu, fie în asociaţie). Firme din Oradea, Bucureşti, Arad, satul Murgeşti – judeţul Gorj, Timişoara sau Chişineu Criş, s-au oferit să execute lucrarea solicitată de primărie.

Rezultate

Contractul „Amenajarea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare Arad – execuţie lucrări” are ca obiect, potrivit documentelor de la licitaţie, „amenajări pentru protecţia mediului: semănat gazon inclusiv nivelarea, plantat arbuşti, gard viu; execuţie alei pietonale; execuţie sistem de iluminat; execuţie instalaţie de irigat; amplasare mobilier urban (cişmea de apă, bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice); demolare clădiri anexe”. Valoarea estimată iniţial de primărie a fost de 2.393.278,15 lei. Contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele arădene S.C. TCS&CT S.R.L. şi SC Grup Contera SRL. Acesta a fost semnat la începutul acestei luni la valoarea de 1.628.891,64 lei.

Proiect

Intenţia exprimată în proiect a fost de a face reparaţii, dar şi de a extinde zona parcului până la Turnul de Apă (monument istoric datând din 1890, înalt de 35 de metri). Se doreşte ca între parc şi turn să fie realizată o alee pietonală, completată de mobilier urban şi diverse decoraţiuni, de copaci şi gard viu. La toate acestea s-ar adăuga un mic părculeţ şi o fântână arteziană cu jeturi ţâşnind din pavaj.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 2

  Local

  Aglomerație la frontieră: sute de minute de așteptare pentru automarfare
  Șoferii de „TIR” au nevoie de răbdare, în continuare, în drumul lor spre țările vecine. Poliția de Frontieră Română anunță valori de trafic crescute la automarfare, la granița dintre România și Ungaria, dar și între România și Bulgaria.

  Local

  Un deținut din Arad, suspectat că ar fi folosit metoda „accidentul” din spatele gratiilor
  Înșelăciune prin metoda „Accidentul”: o femeie în vârstă de 85 de ani, din Sibiu, a fost sunată de un deținut din Penitenciarul Arad, cerându-i-se suma de 4 mii de lei pentru o operație a fiului său. O fată de 16 ani a ridicat banii de la victimă, însă a fost prinsă de polițiști. 1

  ARADON Sport local

  Remarcaţi pe tatami din Serbia

  UT Arad

  UTA a căzut pe locul 9!
  2

  ARADON Sport local

  Pas cu dreptul în Liga Elitelor U19

  ARADON Sport local

  Încă o pierdere pentru boxul arădean!
  Adolf Ivanovici a pierdut cel mai important meci, cel cu virusul COVID-19! 3

  Local

  Curtici, orașul cu cea mai mare incidență din țară. Municipiul Arad, pe locul 3
  Orașul arădean Curtici continuă să înregistreze cea mai mare incidență din țară, în rândul orașelor.

  Local

  93 de cazuri, din care două reinfectări, la Arad
  93 de cazuri de Covid-19 au fost raportate în județul Arad, de luni până marți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Arad. 20

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.