Începe al doilea proces al judecătoarei şpăgare

De Alin Gherasim
3Comentarii
Începe al doilea proces al judecătoarei şpăgare
© Judecătoarea, din nou în faţa justiţiei Foto: A.G.
Curtea de Apel Timişoara va judeca dosarul în care Floriţă Boloş este acuzată de abuz în serviciu.

Nu a trecut prea mult timp de când a ieşit din puşcărie, că Floriţă Boloş ar putea să revină în spatele gratiilor. Fosta judecătoare de la Judecătoria Ineu, care e executat o pedeapsă cu închisoarea, fiind găsită vinovată pentru luare de mită, a fost trimisă din nou în judecată. Am anunţat deja acest lucru, Floriţă Boloş urmând să răspundă în faţa foştilor ei colegi la acuzele de acuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că au probe irefutabile care o incriminează pe fosta judecătoare din Ineu. „În perioada 2010-2012, inculpata Boloș Floriță, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat un număr de opt hotărâri judecătorești, prin care în mod abuziv s-a transferat în patrimoniul reclamanților din cauzele civile respective dreptul de proprietate asupra a 329 parcele de teren (respectiv 468,6829 ha), care au făcut obiectul judecății.

De asemenea, soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real trebuiau să aibă calitatea de părți și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii prin care anumite persoane din cercul său de cunoștințe/sau indicați de aceștia, au dobândit dreptul de proprietate de care în alte împrejurări nu ar fi beneficiat”, au anunţat procurorii DNA. Pe lângă Boloş, în faţa judecătorilor Curţii de Apel va apărea şi Petre Cornel Georgiu, inculpat în dosar, cel care, se pare, a solicitat emiterea sentinţelor respective.

Şi primul termen

Anunţul trimiterii în judecată a Floriţei Boloş a fost făcut din luna iulie. Dar numai acum s-a stabilit şi data la care va avea loc primul termen. Aşadar, în data de 21 septembrie ar trebui să înceapă procesul. Ţinând cont de faptul că Boloş este recidivistă, cel mai probabil va primi o pedeapsă importantă. Dar, după cum ne-am obişnuit deja, probabil că fosta judecătoare va încerca să întindă pe cât de mult posibil procesul, utilizând toate căile prin care ar putea cere amânări peste amânări.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor