Începe curăţenia pe drumurile judeţene

De Alin Gherasim
2Comentarii
Începe curăţenia pe drumurile judeţene
Vegetaţia de pe acostamentele drumurilor judeţene va fi cosită, iar gunoaiele vor fi adunate. Costul: 100.000 de euro.

Consiliul Judeţean Arad caută o firmă care să se ocupe de estetica drumurilor judeţene. Iar pentru acest contract, este pusă la bătaie suma de 439.000 de lei, plus TVA. Anunţul a fost postat pe pagina de internet a instituţiei judeţene, iar societăţile interesate pot depune oferte până în data de 17 aprilie. Tot în cadrul acelui anunţ, CJA specifică exact şi ce lucrări caută, dar şi modul în care acestea vor fi executate: „cosirea vegetaţiei de pe zona de siguranţă a drumului se va executa mecanizat, cu utilaje dotate cu echipamente specifice defrişării vegetaţiei ierboase. Se admit numai utilaje multifuncţionale cu braţ articulat, cu lungimea braţului de minim cinci metri. Pentru zonele inaccesibile utilajelor, cosirea se va face cu mijloace de mică mecanizare sau manual şi se va executa în jurul bornelor, în jurul stâlpilor pentru indicatoare, în zona parapetelor, în zona podurilor şi podeţelor, în intersecţii sau la treceri pasaje CF, astfel ca, după efectuarea cosirii, înălţimea vegetaţiei să fie de maxim cinci centimetri de la nivelul terenului”.

Cei de la CJA mai solicită şi faptul că, după efectuarea cosirii, resturile să fie adunate într-un singur loc, iar PET-urile şi hârtiile de pe marginea drumului să fie adunate şi transportate la firme specializate în colectarea deşeurilor.

Şi utilajele

Firmele care vor să trimită oferte trebuie să ştie că CJA are nişte cerinţe referitoare şi la utilajele necesare pentru efectuarea acestor lucrări. Totuşi, cerinţele nu sunt prea mari. Este nevoie de câte un utilaj de cosit vegetaţie şi de câte un tractor cu remorcă pentru fiecare lot. Iar judeţul Arad este împărţit în cinci loturi. Aşadar, firmele care au cinci utilaje şi cinci tractoare se califică pentru a câştiga acest contract.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor