Indemnizatii din burtica

De JA- S.T.
„Pentru unele mămici legea este mumă, pentru altele, ciumă”
„Pentru unele mămici legea este mumă, pentru altele, ciumă”
Ştiu că voi stârni furia unor mămici care consideră că li se cuvin – şi că, la urma urmei, nu e treaba mea cum le obţin – indemnizaţii grase pentru creşterea copilului. Ştiu că voi fi aspru blamat pentru lipsa mea de apreciere faţă de cele care duc mai departe fala propriilor familii şi a neamului românesc, atunci când susţin că nu sunt de acord ca mămicile să primească 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.

Am cunoscut destule pupile angajate, deîndată ce au rămas însărcinate, de către rude, prieteni sau directoraşi cu salarii exorbitante, doar în ideea ca, după aceea, statul român să le plătească timp de doi ani cu sume care sfidează bunul simţ. Uite că nu sunt de acord ca eu, cetăţean al statului român, să îmi rup de la gură ca unele mămici, pupile cu pile să câştige de trei ori mai mult decât mine.

Sunt de acord că suntem la pământ cu natalitatea, că aceasta trebuie încurajată, inclusiv prin acordarea unor indemnizaţii pentru creşterea copilului, dar consider că un procentaj raportat la salariul mediu, indiferent cât au câştigat mămicile înainte, ar fi mult mai corect. Inclusiv faţă de acele mămici care înainte de sarcină s – au spetit pentru şase sau şapte milioane de lei vechi la nu ştiu ce patron hrăpăreţ. Pe mămicile pupile nu le – au afectat prea mult tăierile lui Băsescu şi Boc, dar pe celelalte le – au adus în pragul disperării, obligându – le să renunţe la indemnizaţie şi să meargă la lucru sau să taie drastic din cheltuielile familiei, inclusiv din banii pentru pampers sau lapte praf. Pe scurt, prea de multe ori statul, adică cetăţeanul, este jefuit prin diverse şmecherii, iar aceasta nu mai poate continua.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !