Inside – Ecouri ale unui vernisaj de pictură

Inside – Ecouri ale unui vernisaj de pictură
Marți, 8 noiembrie a avut loc la Galeria Alfa deschiderea unei expoziții de pictură impresionante atât ca temă, cât și ca reprezentare sau colorit. Autorul, pictorul Liviu Leonte este absolvent al Facultății de artă din cadrul Universității Aurel Vlaicu – Arad, secția Design. Lucrările sale sunt prezente în colecții particulare din tară și străinătate.

„Inside” este prima expoziție personală deschisă la Arad, cuprinzând un număr de 26 de lucrări. Titlul poate fi înțeles ca o invitație pentru iubitorii artei vizualului, de a intra în sufletul creatorului, intuind felul în care simte arta: „Fiecare suflet este unic și își ascunde sentimentele printre cuvinte uneori, alteori printre imagini, sau pur și simplu poartă o mască pe care o colorează cu culorile fericirii sau tristeții”. Toate tablourile expuse te fascinează, dar te și determină la meditații. Ori de câte ori te oprești în fața unei figuri, cu sau fără mască, încerci, fără să vrei, să intuiești interiorul sufletesc, vesel sau trist al acesteia. Prin tablourile expuse, Galeria Alfa devine astfel, o mare de culori de la nuanțe, la tușe sau pastă, la „strigăte” de bucurie, tristețe sau deznădejde.

Impresionante sunt nu doar „măștile” sufletelor, dar și tablourile create în stil postmodern, cuprinzând colajul ca tehnică, îmbinând pe pânză elemente diverse, șocante dar armonioase, prin care este sugerată diversitatea dar și frumusețea lumii în care trăim.

Ca un element deosebit, încadrat, parcă, în genericul expoziției, pictorul Liviu Leonte a organizat pentru vizitatorii expoziției sale o tombolă, câștigătorul urmând să primească unul dintre tablourile expuse.

Expoziția este deschisă până în 28 noiembrie.

VOICHIȚA T. MACOVEI

liviu-6

liviu-8

liviu-21

tablouri

ll50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !