Întâlniri literare cu elevii din județ

De Eugen Rogojan
Întâlniri literare cu elevii din județ
„Arad LiterArt” va aduce literatura română vie în mijlocul elevilor din cinci licee ale județului Arad.

Arad LiterArt este o campanie de promovare a literaturii române vii în liceele din județul Arad, prin intermediul unor întâlniri, dialoguri și recitaluri cu personalități literare și artistice din generații și geografii literare diferite. Proiectul constă în cinci întâlniri cu elevii și profesorii din cinci licee ale județului Arad. Acestea vor avea loc la Pecica, Sântana, Nădlac și Arad.

Luni, pe 29 octombrie, elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” se vor întâlni, începând cu ora 11, în Sala Festivă a Consiliului Local Pecica, cu o serie de scriitori arădeni, dar și cu invitați din București. A doua zi, întâlnirea va avea loc la Sântana, în Sala Festivă a Liceului Tehnologic „Stefan Hell”. Acolo vor fi invitați scriitorii Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu și Ioan Matiuț, aceștia urmând să răspundă curiozităților elevilor.

Întâlnirile continuă pe 31 octombrie, de la aceeași oră, la Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic „Jozsef Gregor Tajovsky” din Nădlac, unde, pe lângă invitații din Arad și București, vor fi prezenți și scriitori nădlăcani. În prima zi a lunii noiembrie, Arad LiterArt ajunge în municipiu, la Colegiul Național „Vasile Goldiș”, unde vor lua parte la întâlnire scriitori arădeni. Povestea se va repeta, pe 2 noiembrie, la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, în Sala Festivă, tot de la ora 11.

Proiectul Arad LiterArt este organizat de Centrul Cultural Județean Arad, în colaborare cu Primăria Orașului Pecica, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana, Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad și Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad, fiind finanțat de Consiliul Județean Arad.

Concurs de poezie

Concomitent cu aceste întâlniri literare, Centrul Cultural Județean desfășoară și Concursul județean de poezie și atelier de scriere creativă „reUNIRE”, unde juriul așteaptă înscrieri din partea tinerilor arădeni. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.ccja.ro/category/reunire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !