INTERVIU JA. Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Județean Arad

De JA-C.T.
Reactualizat la:
2Comentarii
Adrian Ţolea FOTO: JA
Adrian Ţolea FOTO: JA
„Am 11 ani experienţă în administraţie”

Ţolea va susţine proiectele de anvergură pe plan judeţean şi regional în care a fost implicat.

Domnule Adrian Ţolea, consilierii judeţeni v-au acreditat pe dumneavoastră să conduceţi Consiliul Judeţean Arad, în urma suspendării fostului preşedinte.

A.ŢOLEA: Într-adevăr, în şedinţa extraordinară din data de 1 august a.c., am fost ales de către 20 de consilieri judeţeni, dintre cei 22 prezenţi (CJ Arad numără 33 de consilieri, în total n.r.) să exercit atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean pe perioada suspendării acestuia. Profit şi de acest prilej pentru a le mulţumi celor 20 de colegi pentru încrederea acordată.

Este vorba, totuşi, despre o problemă cât se poate de gravă, provocată de arestarea fostului preşedinte Nicolae Ioţcu. Cum comentaţi această situaţie?

A.ŢOLEA: Nu doresc să comentez în nici un fel această situaţie şi nu este treaba mea să fac astfel de judecăţi. Scopul meu în această poziţie de preşedinte interimar – atât cât va dura aceasta, 30 de zile, 60 sau până alegerile locale din vara anului viitor – este să asigur buna funcţionare a Consiliului Judeţean Arad, a aparatului propriu şi a instituţiilor subordonate, derularea proiectelor din fonduri publice sau europene şi tot ceea ce este necesar pentru ca lucrurile să meargă mai bine. Lărgind conţinutul întrebării dumneavoastră, menţionez faptul că este o perioadă destul de dificilă, deoarece suntem în mijlocul verii şi o parte dintre funcţionarii publici din subordine sunt în concediu, o altă parte participă la cursuri de perfecţionare profesională, în vreme ce alţii sunt chemaţi încă să dea declaraţii la DNA.

Aţi fost chemat şi dumneavoastră?

A.ŢOLEA: Nu, nu am fost chemat și, dacă tot m-ați întrebat, vă pot spune că nici nu cred că voi fi chemat, pentru că, contrar tuturor încercărilor disperate ale adversarilor politici de a mă incrimina, nu mă simt cu nimic vinovat și nu am nicio legătură cu cele întâmplate! Este deja de notorietate faptul că ne-am situat de mai mulţi ani pe poziţii adverse, iar fostul preşedinte Ioţcu nu a ezitat să facă public acest conflict ori de câte ori avea ocazia.

Domnule preşedinte, tot de notorietate este şi faptul că fostul preşedinte se baza, frecvent, pe voturile unor consilieri din opoziţie, circulând chiar zvonul că ar urma să migreze înspre alte orizonturi politice…

A.ŢOLEA: Am constatat şi eu faptul că exista această legătură şi că aceşti consilieri mă atacau frecvent pe mine şi pe celălalt vicepreşedinte, şi nu pe fostul preşedinte Ioţcu, cum era normal. Însă aceşti consilieri nu reprezintă întreaga opoziţie din Consiliul Judeţean, ci doar un grup de interese din interiorul PSD Arad.

Tot aceşti consilieri vă critică şi astăzi, punând la îndoială inclusiv competenţele dumneavoastră legate de îndeplinirea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean…

A.ŢOLEA: Este vorba despre acelaşi joc politic de joasă calitate, despre care vă vorbeam mai sus. Cât despre competenţele mele politice şi profesionale, cifrele vorbesc de la sine: sunt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. Altfel spus, discutăm despre aproape două mandate de vicepreşedinte, la care se mai adaugă încă un mandat de consilier judeţean, între 2004 şi 2008. Una peste alta, sunt 11 ani de experienţă în ceea ce priveşte administrația judeţului, fapt care îmi permite să-mi îndeplinesc absolut toate prerogativele funcţiei, dar mai ales cu accent pe satisfacerea intereselor cetăţenilor judeţului nostru. De-a lungul timpului m-am implicat în mai multe proiecte de anvergură judeţeană sau regională, pe care am de gând să le susţin şi de pe această nouă poziţie de preşedinte interimar.

Inclusiv coordonarea şi elaborarea mai multor documente strategice, respectiv Strategia Culturală sau cea Turistică…

A.ŢOLEA: Mă bucură faptul că amintiţi şi despre aceste documente strategice, deoarece tocmai în aceste zile se găseşte în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare a judeţului. Aş vrea să o mai păstrăm o vreme în atenţia cetăţenilor şi a tuturor factorilor interesaţi din mediul de afaceri, academic și politic, astfel încât să putem închega un document strategic foarte bine fundamentat şi argumentat, care să definească viziunea noastră în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului Arad pentru următoarea perioadă. Însă, despre toate acestea vom mai discuta, pe larg, în momentul adoptării.

„Este un lucru de notorietate că eu şi Ioţcu ne-am situat, de mai mulţi ani, pe poziţii adverse”​2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor