Interviu JA. Președintele organizației municipale a PNL Arad, Sergiu Bîlcea: „PSD riscă să scoată România din Europa”

7Comentarii
Interviu JA. Președintele organizației municipale a PNL Arad, Sergiu Bîlcea: „PSD riscă să scoată România din Europa”
Cu Sergiu Bîlcea despre politica defectuoasă a PSD, despre riscurile de a fi marginalizaţi de UE şi despre cancerul care va continua, dacă se merge tot aşa, să macine toate instituţiile publice.

JA. Domnule Sergiu Bîlcea, aţi luat atitudine de mai multe ori împotriva intenţiei PSD de a da o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. De ce este acest subiect atât de important?
S.B. Pentru că este în joc independenţa justiţiei în România şi statutul politicienilor. Printr-o serie de acte normative, PSD încearcă să îl scape pe Liviu Dragnea de răspundere în faţa justiţiei. Dar problema nu este Dragnea, miza ar fi foarte mică. Problema este încercarea de a controla politic justiţia, dacă această acţiune reuşeşte, cancerul corupţiei va continua să macine toate instituţiile publice, România va pierde bani şi resurse. PSD vrea să pună România la dispoziţia prăduitorilor din politică. Foarte mulţi români au înţeles perfect acest aspect şi au protestat în stradă, vor continua să o facă, sunt acei români care vor o ţară europeană şi prosperă, nu vor să ne întoarcem în timp la perioada în care politicienii furau fără să fie deranjaţi. Acelaşi aspect l-au sesizat şi partenerii noştri occidentali, care solicită respectarea regulilor democratice şi ale statului de drept pe care România şi le-a asumat la aderarea în NATO şi Uniunea Europeană.
JA. PSD vrea să dea ordonanţa din ianuarie 2017 şi nu a reuşit. S-a schimbat ceva între timp?
S.B. Da, între timp, PSD a pus în funcţiune un uriaş plan de propagandă. Astăzi, spre deosebire de ianuarie 2017, sunt mulţi români păcăliţi de PSD, partidul care pretinde că luptă împotriva abuzurilor din justiţie. Au reuşit din nou să învrăjbească societatea. Eu cred că abuzurile trebuie corectate oriunde apar, dar prin controlul politic asupra justiţiei, prin scăparea unor oameni care au făcut fapte penale nu sunt reparate abuzurile. O altă uriaşă manipulare este cea a intereselor din străinătate, prin care PSD încearcă să găsească vinovaţi, cu riscuri enorme.
JA. Există riscul real al scoaterii României din UE?
S.B. Da, PSD riscă să scoată România din Europa. Prin atitudinea promovată constant împotriva statului de drept, a democraţiei, a regulilor europene există acest risc. Mai ales că în multe state europene multe partide populiste valorifică aceste derapaje şi cer limitarea construcţiei europene. Europa cu două viteze este un concept real, care poate marginaliza România în UE, echivalent cu a ieşi din Uniune. Atât PNL, cât şi preşedintele Klaus Iohannis susţinem clar parcursul european al României. Am încredere că preşedintele se va implica pentru a duce la bun sfârşit preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Apartenenţa ca membri deplini ai UE este foarte importantă şi pentru Arad, contăm foarte mult pe atragerea de fonduri europene, sunt sursa principală din care ne finanţăm proiectele de dezvoltare, în condiţiile în care Guvernul a luat 45 de milioane de euro din banii arădenilor şi finanţează puţine proiecte la Arad.
În egală măsură, ne bazăm la Arad pe economia reală, pe investiţii străine. România s-a străduit din greu să atragă investiţii străine, prin care s-au creat locuri de muncă şi creştere economică. Găselniţa PSD cu multinaţionalele rele este o prostie, o iresponsabilitate. Parlamentul şi Guvernul sunt cele care elaborează cadrul legislativ în care funcţionează economia, cine a oprit parlamentarii şi Guvernul PSD să facă reguli corecte, dacă în acest moment nu sunt corecte? De fapt, este o uriaşă minciună, prin care PSD inventează falşi vinovaţi, pentru a abate atenţia de la atacul împotriva justiţiei. Problema multinaţionalelor este o falsă discuţie care acoperă problemele reale ale guvernării, inclusiv în economie. Noi avem nevoie de investiţii din partea Guvernului şi sprijin pentru economia privată, nu de atacuri la adresa investitorilor străini. Avem nevoie de descentralizare şi proiecte de dezvoltare, cum sunt cele propuse de Alianţa Vestului, structura creată de Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj.
JA. Iniţiativă criticată deschis de PSD. De ce credeţi că nu este pe placul parlamentarilor PSD?
S.B. Criticată de parlamentarii PSD dar foarte apreciată de opinia publică. Alianţa Vestului a venit cu o serie de propuneri care sunt greu de respins: o gândire pentru proiecte regionale, seriozitate, investiţii, discuţii aplicate pe proiecte. Este exact ce nu vrea PSD în acest moment. PSD propune un sistem în care Dragnea decide pentru România iar liderii PSD, parlamentarii acestui partid vor să îi câştige favorurile. Interesul PSD este să reducă administraţiile locale la nivelul dependenţă faţă de partid, să dirijeze resursele, banii, proiectele spre oraşele, judeţele în care oamenii votează PSD şi care, coincidenţă sau nu, sunt oraşele care contribuie mai puţin la bugetul de stat. Toate acestea se întâmplă din păcate cu sprijinul parlamentarilor PSD de Arad, care îşi iubesc partidul mai mult decât oraşul. Noi vrem respect şi un tratament corect pentru Arad, nu mai acceptăm o guvernare cu zero proiecte pentru Arad, care nu este capabilă să susţină dezvoltarea locală şi economia. Aradul trebuie să îşi apere interesele de abuzurile PSD, să se asocieze cu toţi cei care gândesc european, deschis, care vor economie de piaţă funcţională, reguli corecte şi performanţă economică.
Aradul trebuie să îşi apere interesele de abuzurile PSD” Sergiu Bîlcea


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor