Invitație la drumeție: Prima evadare la munte din 2018

De Dan Lazar
Invitație la drumeție: Prima evadare la munte din 2018
Vremea blândă din acest început de an se potrivește de minune cu inițiativa „Prima evadare la munte”, programată pentru duminică în zona dealurilor Șiriei.

Programul evenimentului, pentru cei care doresc să participe, a fost anunțat de organizatori pe pagina de facebook a evenimentului „Prima «evadare la munte» și să comemorăm pe cei plecați în 2017”. Astfel, se va pleca din gara Arad, cu trenul Regio, de la ora 08:08. Întâlnirea drumeților va fi în interiorul gării Arad, lângă casa de schimb valutar, începând cu ora 07:45 și până la ora 08:00. Trenul ajunge în gara Șiria la ora 08:50, iar la ora 10:00 din parcul din centrul localității Siria, lângă izvor, se va pleca spre mănăstirea Feredeu din vale. „De la mănăstirea Feredeu din vale o să urcăm spre mănăstirea/schitul Feredeu din deal, urmând traseul turistic numit «Drumul Crucii». O să asistăm la slujbă și o să aprindem candele în memoria prietenilor și cunostiințelor care ne-au părăsit în 2017. De acolo o să pornim spre cetatea Șiria, urmând traseul turistic. Până să ajungem la cetate o să urcăm pe vârful Curcubăta. După ce trecem de releu și stația meteo, o să ne oprim pentru prânz la locul de popas amenajat și o să stăm la discuții/socializare despre planurile din anul 2018. De la cetatea Șiria o să coborâm în localitatea Șiria, de unde și depinzând de mijlocul de transport cu care s-a ajuns în localitate, o să ne îndreptăm spre Arad. Întoarcerea spre Arad se poate face cu trenul de la ora 16:04 sau 17:46”, comunică organizatorii.
Așadar, dacă sunt tentați să urcați pe dealurile Șiriei într-un mod organizat nu ratați drumeția programată în ziua Sfântului Ioan Botezătorul.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !