Ioan Cristina, senator PNL: „Guvernarea PSD, un an de haos legislativ si de regres economic”

De Simion Todoca
4Comentarii
Ioan Cristina, senator PNL: „Guvernarea PSD, un an de haos legislativ si de regres economic”
„La un an de la câștigarea alegerilor parlamentare, bilanțul guvernării PSD-iste reflectă întocmai gradul de incompetență a liderilor PSD precum și lipsa de respect pe care aceștia o arată românilor.

Concret, din suma promisiunilor populiste înglobate într-un program de guvernare utopic, astăzi regăsim transpuse în realitate doar 5% dintre măsuri”, afirmă senatorul PNL Ioan Cristina.

În opinia sa „incompetența guvernărilor PSD-iste se traduce prin rezultate dezastruoase atât la nivel macro cat și la nivel micro, în veniturile și cheltuielile fiecărui român în parte. Guvernarea PSD-ALDE a irosit creșterea economică de 7% pe cheltuieli bugetare nesăbuite, pe măsuri populiste lipsite de viziune, ce au dinamitat echilibrele macroeconomice”.

„Ne regăsim astăzi la marginea prăpastiei, pe punctul de a păși într-o criză economică inevitabilă, iar indicatorii economici semnalează fără putință de tăgadă iminența acestei crize. Fie că vorbim despre deficitul bugetar, păstrat artificial în limita angajată de 3%, de deficitul comercial sau de explozia ratei inflației care a crescut anul trecut de la 0,3% la 3%, lipsa acută de viziune și de competență sunt lesne de observat.

Haosul din politica fiscal-bugetară s-a transpus într-o încasare sub estimări a veniturilor la bugetul de stat. Guvernele lui Dragnea au încasat 251,8 miliarde de lei, cu 3 miliarde de lei mai puțin decât valoarea estimată. Efectul de domino a fost completat de un deficit al balanței comerciale care a escaladat la circa 1 miliard de euro/lună, o rată de schimb valutar de 4,66 lei pentru un euro precum şi de o explozie a ratelor la împrumuturile în lei ca urmare a creșterii accelerate a indicelui ROBOR de la 0.8% la peste 2%” arată senatorul liberal. Acesta a avertizat, de asemenea, asupra modificărilor frecvente a taxelor: „Lipsa de predictibilitate a fost potențată de numărul imens de modificari aplicate Codului Fiscal, nu mai puțin de 261 într-un singur an, situație ce a bulversat realmente mediul de afaceri”

„Toate aceste rezultate creionează începutul dezastrului, ca urmare a unei politici economice deșănțate, lipsite de viziune și de solutii eficiente, axată eminamente pe măsuri populiste. PSD dovedește din nou că programul de guvernare este doar o fițuică, o armă electorală pe care o desconsideră și o ignoră de îndată ce ajung să guverneze”, concluzionează Ioan Cristina.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor