Ion Stan: UDMR recurge la şantaj

De Simion Todoca
5Comentarii
Ion Stan
Ion Stan
Liderul PNR Arad este de părere că UDMR foloseşte legea votului prin corespondenţă ca obiect de troc politic.

Preşedintele PNR Arad, Ion Stan, crede că UDMR profită de Legea votului prin corespondenţă pentru a şantaja atât PSD cât şi PNL, în vederea cooptării la guvernare după alegerile parlamentare din 2016. „Simţind cum îi fuge pământul de sub picioare, UDMR recurge la un şantaj ordinar, pentru a-şi asigura participarea la guvernare, fie încă de la formarea guvernului de sacrificiu care va avea ca unică sarcină pregătirea alegerilor parlamentare din 2016, fie, dacă Guvernul Ponta, în înţelegere cu Klaus Iohannis, rezistă până la final, după alegerile parlamentare. Aşa cum am mai spus, atât PSD cât şi PNL au pritocit o lege a votului prin corespondenţă, pe care au promovat-o la foc automat, după ce toate calculele pe care le-au făcut au demonstrat că acesta nu va influenţa sub nicio formă rezultatele din interiorul ţării. Exact cum anticipam, atât PSD cât şi PNL s-au înţeles să susţină proiectul, pentru a se lăuda în faţa alegătorilor că le pasă de dreptul la vot al românilor din diaspora şi că ţin neapărat să-şi respecte promisiunile făcute în acest sens.
Iată, însă, că UDMR ameninţă cu atacarea la Curtea Constituţională a legii, dacă aceasta va fi votată de către Camera Deputaţilor. Indiferent de decizia Curţii Constituţionale, aceasta va veni prea târziu pentru ca votul prin corespondenţă să poată fi aplicat la alegerile parlamentare de anul viitor. Aşa că UDMR presează PSD-ul şi PNL-ul, ameninţându-i că vor apărea drept mincinoşi în ochii electoratului dacă legea nu intră în vigoare. Nu în ultimul rând, negociază cu Iohannis o garanţie a participării la guvernare, preşedintele urmând să fie cel mai afectat de eşec, în condiţiile în care în chiar seara câştigării alegerilor a jurat în faţa românilor din diaspora că dreptul lor la vot va fi prioritate absolută. Conform celor mai multe curente de opinie, UDMR se teme că voturile dinafară ar putea să îi afecteze procentajul şi să nu mai intre în Parlament. Calculele specialiştilor arată, însă, că, dimpotrivă, sistemul ar putea să-i crească scorul. Aşadar, nu acesta este motivul pentru care UDMR se cramponează, ci şantajul pentru intrarea la guvernare, indiferent alături de cine”, spune Ion Stan.

Taguri: , , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor