Ionel Ciupe: Noi sărbătorim liberalismul, nu doar o siglă!

De Simion Todoca
4Comentarii
Ionel Ciupe Foto: JA
Ionel Ciupe Foto: JA
Preşedintele pe municipiu al Partidului Liberal Reformator, Ionel Ciupe, consilier municipal, spune că, la 140 de ani de la înfiinţarea PNL, partidul din care face parte a rămas singurul reprezentant al liberalismului românesc.

„Pe 24 mai se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea PNL. La o reuniune omagială, unul dintre liderii aşa zisului nou PNL, a declarat că, citez: „PNL este mai mult decât o haină de sărbătoare, îmbrăcată din când în când”. Nu doresc să fac niciun fel de consideraţii despre actualul PNL, vreau doar să spun că noi, Partidul Liberal Reformator, nu sărbătorim o siglă, o haină, cum spune acel lider, ci 140 de ani de la naşterea liberalismului în România. Iar calea nu este dată de numele unui partid, ci de doctrină, iar la această oră noi suntem singurii reprezentanţi autentici ai liberalismului. Suntem parte a unui guvern al stângii, căruia am reuşit să-i imprimăm o strategie economică puternic marcată de măsuri liberale, care pot redresa România în aşa măsură încât să stea la masa Uniunii Europene ca membru cu drepturi depline, nu ca ţară de rangul doi. Preşedintele Partidului Liberal reformator, Călin Popescu Tăriceanu, a fost singurul premier liberal al României, iar în mandatul său efectele politicilor liberale au fost vizibile şi benefice pentru români. După cum sunt vizibile şi rezultatele participării la guvernare a partidului pe care îl conduce acum. Nu vreau să ridic osanale preşedintelui, dar doresc să remarc că acum, când instituţiile vitale ale statului sunt asaltate, justificat sau nu, cu zornăit de cătuşe, Călin Popescu Tăriceanu, ca preşedinte al Senatului României, nu acceptă ca Parlamentul României să devină un apendice, să dispară, practic, ca for suprem al democraţiei. Iată, acesta este adevăratul liberalism, apărarea democraţiei, a separării puterilor în stat, a demnităţii naţionale în raport cu partenerii din Uniunea Europeană şi structurile euroatlantice. Acestea sunt valorile pe care noi, cei din Partidul Liberal Reformator, le respectăm şi le apărăm, ca singuri reprezentanţi ai liberalismului autentic, care, iată, împlineşte 140 de ani”, declară Ionel Ciupe.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor