Istrățescu este campionul pătrățelelor de la Arad Open!

De Dan Lazar
Istrățescu este campionul pătrățelelor de la Arad Open!
Marele maestru român Andrei Istrățescu a câștigat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad 2016. Favorit principal al competiției, Istrățescu a dominat autoritar turneul, având 6.5 după 7 runde, și și-a securizat locul întâi cu două remize în ultimele două runde, terminând competiția cu 7,5 puncte.

În urma lui s-a situat un grup de 8 jucători cu 7 puncte, despărțiți de criteriile de departajare, printre care și jucătorul clubului Vados Arad, maestrul internațional Balla Tamas. Pe podium s-au mai clasat doi foști învingători la turneul arădean, marii maeștri Vlad Jianu, cu un joc solid, și Balog Imre (Ungaria) care, ca întotdeauna, a fost foarte combativ. De remarcat și prezența pe locul 4 a proaspătului maestru internațional Mihnea Costachi în vârstă de doar 16 ani.

Dintre jucătorii cluburilor arădene, în afara de Balla Tamas, s-au mai remarcat Cătălin Pătrașcu (Vados, 6 puncte), Victor Văsieșiu (Vados, 5,5 puncte), Florin Popescu (CS Ineu, 5,5 puncte), Ervin Mozes (Universitatea Arad, 5,5 puncte) și Kelly Ladislau (Vados, 5,5 puncte).

Vados are viitorul asigurat

Turneul copiilor de 10 ani a fost dominat de jucătorii echipei Vados care au ocupat primele locuri: Cristian Oltean, Flavius Sida, David Nicodin și Cosmin Lup. Primele fete la această grupă de vârstă au fost Victoria Bargan (Republica Moldova), Alessia Preda (CSU Ploiești) și Sonia Varga (Vados).

În turneul copiilor de 8 ani, la băieți pe podium s-au clasat Vlad Chiu (Mediator Giarmata Vii), Gabriel Milos (UVT Timișoara), Raul Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației). La fete pe primul loc a fost Maria Cioară (prima și în clasamentul general la 8 ani!), de la CSU Ploiești, urmată de Flavia Sida (Vados) și Flavia Nedelcu (Giroc).

„Mulțumim gazdelor de la Hotel Continental Forum care au făcut ca cei peste 300 de jucători să aibe condiții foarte bune de joc. Festivalul nu putea avea loc fără sprijinul și implicarea autorităților locale, dar și a unor sponsori, care au pus Aradul pe harta șahului național și european”, ne-a declarat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !