ISU Arad înfiinţează o secţie de pompieri la Vladimirescu

De Ioana Costas
ISU Arad înfiinţează o secţie de pompieri la Vladimirescu
© Punctul de lucru de la Vladimirescu va fi dotat cu o autospecială de stingere şi o autospecială SMURD Foto: I.C.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad va deschide un punct de lucru la Vladimirescu. Comuna va avea o autospecială de stingere şi un SMURD.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a anunţat, miercuri, în cadrul prezentării bilanţului instituţiei pe anul 2015, că va înfiinţa o secţie de pompieri în comuna Vladimirescu. Colonelul Ioan Bogdănescu, inspectorul şef al ISU Arad, a precizat că Punctul de lucru al Detaşamentului de Pompieri Arad care urmează să se deschidă la Vladimirescu va deservi comunele – şi implicit şi satele aparţinătoare – Vladimirescu, Păuliş, Ghioroc, Covăsânţ şi cartierul Micălaca. Nevoia de a deschide un Punct de lucru al Detaşamentului de Pompieri Arad „s-a născut” după ce s-a constatat că timpul de răspuns în cazul unei situaţii de urgenţă produsă în comuna Vladimirescu şi dincolo de ea – la Păuliş, Ghioroc şi Covăsânţ – la o oră de vârf este mai mare decât dacă s-ar interveni din Vladimirescu la un incident produs în comunele enumerate mai sus.

O maşină de stingere şi un SMURD

Punctul de lucru de la Vladimirescu al Detaşamentului de Pompieri Arad va avea o autospecială de stingere şi o autospecială de tip SMURD. Personalul care va activa la Vladimirescu – este vorba despre aproximativ 35 de angajaţi – va fi relocat de la Detaşamentul de Pompieri. „Avem în intenţie pentru anul 2016 – şi sperăm să şi materializăm planul în luna martie – să înfiinţăm un nou punct de lucru în comuna Vladimirescu, care va fi dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor şi o autospecială SMURD care va asigura în special Micălaca şi comunele până la Lipova, Horia, Covăsânţ, Ghioroc. Acolo şi numărul intervenţiilor, în special al accidentelor de circulaţie de la Vladimirescu până la Păuliş, sunt destul de mari”, a declarat inspectorul şef al ISU Arad.

În plus, conducerea ISU Arad a invocat faptul că trecerea la nivel cu calea ferată dintre Arad şi Vladimirescu îngreunează intervenţia pompierilor. „Am luat această decizie din cauză că linia ferată care face legătura cu Timişoara de multe ori blochează intervenţia. Cel puţin la patru ore din zi, zece minute este blocată pentru trecerea trenurilor”, a mai precizat colonelul Ioan Bogdănescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !