J&R CAR suspendă hotărârea Consiliului Judeţean Arad

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
2Comentarii
J&R CAR suspendă hotărârea Consiliului Judeţean Arad
Firma de transport public a obţinut, în instanţă, suspendarea hotărârii prin care a fost lăsată fără nouă rute în judeţ.

După cum anticipam încă de o lună de zile, între compania de transport public SC J&R CAR SRL şi Consiliul Judeţean Arad a izbucnit un adevărat război. Asta după ce instituţia judeţeană a decis să retragă nouă licenţe de transport ale societăţii menţionate mai sus şi să le ofere celor de la Transdara. Am anunţat deja că J&R CAR a deschis o acţiune în instanţă, acţiune prin care solicita suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean de retragere a licenţelor respective. După un singur termen, Tribunalul Arad le-a dat dreptate avocaţilor societăţii respective şi a hotărât că „admite cererea de suspendare formulată de reclamanta SC J&R CAR SRL, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Arad, şi în consecinţă: dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Hotărârea Consiliului Judeţean Arad nr.232/18.09.2017 privind aprobarea atribuirii unor licenţe de traseu din Programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 de zile de la comunicare”. Aşadar, pentru moment, J&R CAR va transporta, în continuare, arădenii pe cele nouă rute pe care CJA a vrut să le ofere către Transdara. Şi, cel mai probabil, hotărârea CJA va rămâne suspendată mult şi bine, ţinând cont de faptul că avocaţii companiei de transport pregătesc un proces pe fond, proces care ar putea dura chiar şi câţiva ani.

Şi istoria

Consiliul Judeţean Arad a adoptat, în luna septembrie, o hotărâre care face referire la retragerea licenţelor de traseu oferite către J&R CAR şi atribuirea lor către SC Transdara SRL. Totul în baza unei sentinţe judecătoreşti care menţiona faptul că licitaţia nu a fost atribuită tocmai legal. Consilierii din opoziţie au părăsit sala la momentul votului, susţinând că nu vor să fie părtaşi şi să fie acuzaţi la toate procesele pe care firma de transport le va înainta împotriva CJA. Cu toate acestea, hotărârea a fost adoptată prin votul consilierilor de la putere. Acum, respectiva hotărâre a fost suspendată şi va face obiectul unui proces pe secţia de Contencios-Administrativ în care se va solicita anularea ei. Deznodământul va fi stabilit de judecători.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor