Judecă doar anumite cauze până la 31 august

De Ioana Costas
Judecă doar anumite cauze până la 31 august
Vine vacanţa judecătorească, iar în această perioadă Tribunalul şi Judecătoria Arad judecă doar anumite cauze.

Pe durata vacanţei judecătoreşti legale, 1 iulie – 31 august 2015, programul cu publicul privind activitatea de înregistrare a cererilor la Judecătoria Arad se va desfăşura zilnic, între orele 8.30 – 10.30 la camera 150, etajul I, iar compartimentul de arhivă va fi deschis publicului zilnic, între 8.30 – 10.30. De asemenea, în cazul Tribunalului Arad, compartimentele care desfăşoară activităţi cu publicul, Registratura, Arhiva şi Biroul de informare şi relaţii publice vor avea program cu publicul zilnic între ora 8.30 şi 10.30, iar preluarea actelor pentru aplicarea apostilei se va efectua tot zilnic între 8.30 şi 10.30. „Precizăm că în perioada vacanţei judecătoreşti vor fi judecate numai procesele pentru care legea prevede soluţionarea de urgenţă şi cu celeritate şi în cele în care s-a încheiat un acord de mediere, indiferent de obiectul judecăţii. Restul acţiunilor se înregistrează şi vor primi termen de judecată pentru lunile septembrie – octombrie”, a declarat consilierul Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad.

Ce se judecă pe penal

Astfel, în materie penală, în timpul vacanţei judecătoreşti, se vor judeca doar cauzele cu arestaţi preventiv în cauză, aflate în faza de judecată; cereri cu caracter urgent care vizează măsurile preventive, pentru cauzele aflate în faza de judecată; luarea în mod provizoriu a măsurilor de siguranţă cu caracter medical pentru cauzele aflate în curs de judecată; schimbarea măsurii educative; alte modificări de pedepse (contopiri); amânarea executării pedepsei; întreruperea executării pedepsei; contestaţii la executare; aplicarea legii penale mai favorabile; cereri formulate în baza Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală; contestaţiile împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate formulate în baza Legii nr. 254/2013; prelungirea dreptului de circulaţie; rejudecarea în cazul judecăţii în lipsă şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul în care există în cauză luate măsuri preventive.

Şi pe civil

De asemenea, pe timpul vacanţei judecătoreşti, în materie civilă se vor soluţiona: asigurare dovezi, autorizarea executării obligaţiei de a face, contestaţie la executare, executarea hotărârii înainte de termen, executarea fără somaţie, fond funciar, încetare executare silită, modificări acte constitutive persoane juridice, ordonanţă preşedinţială, poprire asigurătorie, sechestru asigurător, sechestru judiciar, suspendare provizorie, validare poprire, opoziţie la executare, pensie de întreţinere, tutelă, litigii de muncă, anulare cambie, cec, sau bilet la ordin declarat pierdut sau furat, cereri privind acordarea personalităţii juridice sau modificarea actelor constitutive ori a statutului persoanelor juridice, cereri prin care se solicită a se lua act de acordul de mediere, plasamente, plasamente de urgenţă, conflict de competenţă, acţiune posesorie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !